De Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven
Wells, Rebecca

Wells, Rebecca. De Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven. (Original Title: Ya-Yas in bloom). Amsterdam / Antwerpen: Archipel, 2005. 288 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven is een emotioneel geladen roman die de wortels blootlegt van de vriendschap tussen de inmiddels legendarische Ya-Ya zusters in de jaren dertig. Het begint er allemaal mee dat de ondeugende vierjarige Teensy Whitman een pecannoot in haar neusgat duwt en daarmee een reeks van gebeurtenissen in gang zet die ertoe leidt dat Vivi, Teensy, Caro en Necie hartsvriendinnen worden. Verteld vanuit de wisselende perspectieven van Vivi, een van de Ya-Ya’s, haar twee kinderen en een aantal andere inwoners van het stadje Thornton in Louisiana, legt De Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven de pijnlijke vinger op de strijd van de Ya-Ya’s met de heersende conventies. Door alle wederwaardigheden heen – geloofscrises en hilarische opvoedkundige missers, alcoholproblemen en pijnlijke familiegeheimen – schitteren de normen, waarden en kwaliteiten van de Ya-Ya’s: onvoorwaardelijke loyaliteit, stijl en karakter, en een flinke dosis Cajun-lef.

RECENSIE:
De inmiddels vanuit het boek ‘De goddelijke geheimen van de Ya-Ya zusters’* bekend geworden legendarische Ya-Ya zusters – vier ondernemende en levenslustige hartsvriendinnen in de jaren dertig – zijn moeder en grootmoeder geworden. Hun avonturen en vooral hun strijd met de heersende (rooms-katholieke) conventies worden vanuit de perspectieven van Vivi (een van de Ya-Ya’s), haar twee kinderen en een aantal inwoners van het stadje Thornton in Louisana beschreven. Op humoristische wijze passeren allerlei wederwaardigheden, geloofscrisis en familiegeheimen de revue. Tussen de regels door vormt de onvoorwaardelijke loyaliteit van de gezworen vriendinnen de hoofdmoot. Deel 1 stond maandenlang op de Amerikaanse bestsellerlijst, werd in 23 talen vertaald en verfilmd. Dit vervolg kan onafhankelijk van deel 1 gelezen worden. Bevat af en toe grof taalgebruik en veel flashbacks. De vele namen die de revue passeren, maakt dat je de draad af en toe even kwijt raakt.

9,00

In stock

General

Full TitleDe Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven
Original TitleYa-Yas in bloom
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWells, Rebecca

Imprint

PublisherArchipel
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2005

Description

H x L x W13.5 x 0 x 22 cm
Pages288
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven is een emotioneel geladen roman die de wortels blootlegt van de vriendschap tussen de inmiddels legendarische Ya-Ya zusters in de jaren dertig. Het begint er allemaal mee dat de ondeugende vierjarige Teensy Whitman een pecannoot in haar neusgat duwt en daarmee een reeks van gebeurtenissen in gang zet die ertoe leidt dat Vivi, Teensy, Caro en Necie hartsvriendinnen worden. Verteld vanuit de wisselende perspectieven van Vivi, een van de Ya-Ya's, haar twee kinderen en een aantal andere inwoners van het stadje Thornton in Louisiana, legt De Ya-Ya zusters in de bloei van hun leven de pijnlijke vinger op de strijd van de Ya-Ya's met de heersende conventies. Door alle wederwaardigheden heen - geloofscrises en hilarische opvoedkundige missers, alcoholproblemen en pijnlijke familiegeheimen - schitteren de normen, waarden en kwaliteiten van de Ya-Ya's: onvoorwaardelijke loyaliteit, stijl en karakter, en een flinke dosis Cajun-lef. RECENSIE: De inmiddels vanuit het boek 'De goddelijke geheimen van de Ya-Ya zusters'* bekend geworden legendarische Ya-Ya zusters - vier ondernemende en levenslustige hartsvriendinnen in de jaren dertig - zijn moeder en grootmoeder geworden. Hun avonturen en vooral hun strijd met de heersende (rooms-katholieke) conventies worden vanuit de perspectieven van Vivi (een van de Ya-Ya's), haar twee kinderen en een aantal inwoners van het stadje Thornton in Louisana beschreven. Op humoristische wijze passeren allerlei wederwaardigheden, geloofscrisis en familiegeheimen de revue. Tussen de regels door vormt de onvoorwaardelijke loyaliteit van de gezworen vriendinnen de hoofdmoot. Deel 1 stond maandenlang op de Amerikaanse bestsellerlijst, werd in 23 talen vertaald en verfilmd. Dit vervolg kan onafhankelijk van deel 1 gelezen worden. Bevat af en toe grof taalgebruik en veel flashbacks. De vele namen die de revue passeren, maakt dat je de draad af en toe even kwijt raakt

Identifiers

SKUSKU-4062
ISBN 10906305162X
ISBN 139789063051624