De woorden
Sartre, Jean-Paul

Sartre, Jean-Paul. [Translated by Dubois, Pierre H.]. De woorden. (Original Title: Les mots). Utrecht: Erven J. Bijleveld, [1965]. Printed by Bosch, Utrecht. 190 pages. Volumes: 1 volume. [Second Edition]. 13,5 cm. x 20,5 cm.
Condition: Good Plus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
JEAN-PAUL SARTRE [1905-1980] geldt als een der grootste schrijvers van de 20ste eeuw en als de laatste maître à penser van onze tijd. In ‘De woorden’, de befaamde autobiografie over zijn jeugdjaren, biedt hij een fascinerende blik op de wortels van zijn schrijverschap. Het is een wonderlijk, uniek en onbarmhartig eerlijk boek over het ontstaan van zijn levenslange liefdesrelatie met het geschreven woord.
Dit wereldwijd bejubelde hoogtepunt van Sartres oeuvre gaat over meer dan de rol van boeken en taal in de menselijke existentie, het is bovenal een meesterlijke zelfanalyse van een schrijver en denker die geleefd heeft, en die zijn eigen dromen en tekortkomingen onder ogen ziet. De herinneringen van Sartre aan de eenzaamheid van zijn kinderjaren zijn daardoor ontroerend en herkenbaar, maar ook confronterend en hartverscheurend.

Zelden heeft een schrijver een zo overrompelend zelfportret geschreven dat de lezer emotioneel en intellectueel van begin tot eind kluistert aan de pagina’s en hem bovendien een nietsontziende spiegel voorhoudt..

6,00

In stock

General

Full TitleDe woorden
Original TitleLes mots
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsSartre, Jean-Paul
TranslatorsDubois, Pierre H.

Imprint

PublisherErven J. Bijleveld
Publishing PlaceUtrecht
PrinterBosch
Printing PlaceUtrecht

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20.5 cm
Pages190
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood Plus

Editorial

Edition[Second Edition]

Info

SummaryJEAN-PAUL SARTRE [1905-1980] geldt als een der grootste schrijvers van de 20ste eeuw en als de laatste maître à penser van onze tijd. In 'De woorden', de befaamde autobiografie over zijn jeugdjaren, biedt hij een fascinerende blik op de wortels van zijn schrijverschap. Het is een wonderlijk, uniek en onbarmhartig eerlijk boek over het ontstaan van zijn levenslange liefdesrelatie met het geschreven woord. Dit wereldwijd bejubelde hoogtepunt van Sartres oeuvre gaat over meer dan de rol van boeken en taal in de menselijke existentie, het is bovenal een meesterlijke zelfanalyse van een schrijver en denker die geleefd heeft, en die zijn eigen dromen en tekortkomingen onder ogen ziet. De herinneringen van Sartre aan de eenzaamheid van zijn kinderjaren zijn daardoor ontroerend en herkenbaar, maar ook confronterend en hartverscheurend. Zelden heeft een schrijver een zo overrompelend zelfportret geschreven dat de lezer emotioneel en intellectueel van begin tot eind kluistert aan de pagina's en hem bovendien een nietsontziende spiegel voorhoudt.

Identifiers

SKUSKU-2851