De wonderlijke lotgevallen van Sa’ied de Pessoptimist
Habiebi, Emile

Habiebi, Emile. [Translated by Poppinga, Djûke]. De wonderlijke lotgevallen van Sa’ied de Pessoptimist. (Original Title: Al-Waqāʾiʿ al-gharībah fī ‘khtifāʾ Saʿīd Abī ‘l-Naḥsh al-Mutashāʾil ). Baarn / Den Haag / Brussel: Ambo / Novib / NCOS, 1993. 163 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De hoofdpersoon, de Palestijn Sa’ied, vertelt zijn lotgevallen vanaf de verdrijving van de Palestijnen uit hun dorpen en steden in 1947. Hij komt kort daarna terug in Haifa en raakt als verklikker verbonden aan de Israëlische geheime dienst. Hij doet zich naïef voor en laat zich leiden door zijn lot. Dit komt hem duur te staan in zijn persoonlijke leven. Een buitenaards wezen is zijn enige toevlucht. De Palestijnse auteur (1921) vertegenwoordigde 20 jaar de communisten in de Knesset. Hij ontving enkele staatsprijzen voor literatuur. Het onderliggend sarcasme in zijn schrijfstijl weerspiegelt de bizarre werkelijkheid van de Palestijnen in Israël. Het is een boeiend boek.

7,00

In stock

General

Full TitleDe wonderlijke lotgevallen van Sa'ied de Pessoptimist
Original TitleAl-Waqāʾiʿ al-gharībah fī 'khtifāʾ Saʿīd Abī 'l-Naḥsh al-Mutashāʾil
LanguageDutch
Original LanguageArabic

Creators

AuthorsHabiebi, Emile
TranslatorsPoppinga, Djûke

Imprint

PublisherAmbo / Novib / NCOS
Publishing PlaceBaarn / Den Haag / Brussel
Release Year1993

Description

H x L x W12 x 0 x 20.5 cm
Pages163
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe hoofdpersoon, de Palestijn Sa'ied, vertelt zijn lotgevallen vanaf de verdrijving van de Palestijnen uit hun dorpen en steden in 1947. Hij komt kort daarna terug in Haifa en raakt als verklikker verbonden aan de Israëlische geheime dienst. Hij doet zich naïef voor en laat zich leiden door zijn lot. Dit komt hem duur te staan in zijn persoonlijke leven. Een buitenaards wezen is zijn enige toevlucht. De Palestijnse auteur (1921) vertegenwoordigde 20 jaar de communisten in de Knesset. Hij ontving enkele staatsprijzen voor literatuur. Het onderliggend sarcasme in zijn schrijfstijl weerspiegelt de bizarre werkelijkheid van de Palestijnen in Israël. Het is een boeiend boek

Identifiers

SKUSKU-2323
ISBN 109026312288
ISBN 139789026312281