De Witte
Claes, Ernest

Claes, Ernest. De Witte. Met penteekeningen van Felix Timmermans. Antwerpen / Brussel / Gent / Leuven / Amsterdam: Standaard-Boekhandel / Wereldbibliotheek, 1943. 215 pages. Volumes: 1 of 1 volume. 58th edition. 14 cm. x 20,5 cm..
Condition: Good Minus. Hardcover.

SUMMARY:
De Witte beschrijft het leven van een opgroeiende jongen in een Vlaams plattelandsdorp. Achter zijn kwajongensstreken gaat een treurig leven schuil, maar als hij de literatuur ontdekt, veroorzaakt dat een geestelijke ommekeer.
Claes’ roman is doortrokken van een opgewekte ondertoon die lezers al decennialang bekoort. De Witte is sinds het verschijnen in 1920 een ijkpunt in de Nederlandse en Vlaamse literatuur.

2,00

In stock

General

Full TitleDe Witte
Sub-titleMet penteekeningen van Felix Timmermans
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsClaes, Ernest

Imprint

PublisherStandaard-Boekhandel / Wereldbibliotheek
Publishing PlaceAntwerpen / Brussel / Gent / Leuven / Amsterdam
Release Year1943

Description

H x L x W14 x 0 x 20.5 cm
Pages215
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionGood Minus

Editorial

Edition58th edition

Info

SummaryDe Witte beschrijft het leven van een opgroeiende jongen in een Vlaams plattelandsdorp. Achter zijn kwajongensstreken gaat een treurig leven schuil, maar als hij de literatuur ontdekt, veroorzaakt dat een geestelijke ommekeer. Claes' roman is doortrokken van een opgewekte ondertoon die lezers al decennialang bekoort. De Witte is sinds het verschijnen in 1920 een ijkpunt in de Nederlandse en Vlaamse literatuur

Identifiers

SKUSKU-7078