De werf
Onetti, Juan Carlos

Onetti, Juan Carlos. [Translated by van de Pol, Barber]. De werf. Roman. Met een nawoord van José Donoso. (Original Title: El astillero). Amsterdam: Meulenhoff, 1978. Printed by Van Boekhoven-Bosch, Utrecht. 191 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een Argentijnse scheepsbouwer, Larsen, wordt de nieuwe eigenaar van een oude, verlaten scheepswerf. Met de gedrevenheid van een ter dood veroordeelde probeert hij de werf nieuw leven in te blazen. Langzaam zakt de moed hem in de schoenen, maar zo af en toe wordt hij opgeschud door een vlaag van zelfbedrog en gelooft hij dat het hem zal lukken de oude glorietijden van de werf te laten herleven. Ondertussen roesten onder zijn toezien niet alleen de boten, maar ook de mensen zelf weg.
De werf wordt beschouwd als Onetti’s meesterwerk. Het is een verhaal dat op allerlei manieren gelezen kan worden: als een liefdesgeschiedenis, als een symbolisch epos over Uruguay en als een wonderbaarlijke bekentenisroman.

RECENSIE:
‘De werf’ was Onetti’s eerste in het Nederlands vertaalde roman. Het is een indrukwekkend relaas van een onweerstaanbare, zinneloze teloorgang. Keurig nummert Onetti per hoofdstuk de wegen die alle onvermijdelijk doodlopen; elke vluchtroute om aan het noodlot te ontkomen, blijkt illusoir. De hoofdpersoon, Larsen, wordt directeur van een niet bestaande scheepswerf. Uit zelfbehoud vechten hij, zijn twee personeelsleden en de eigenaar voor het instandhouden van de mythe van de ‘morgen’ weer florerende werf, ook al geloven ze er zelf heimelijk niet meer in. Eigenlijk zonder begin of einde, zonder substantieel verhaal, zonder echte ontwikkeling van de karakters – wat maakt het allemaal uit? – beschrijft Onetti (1909-1994) beklemmend hun ondergang.

9,00

In stock

General

Full TitleDe werf
Sub-titleRoman. Met een nawoord van José Donoso
Original TitleEl astillero
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageSpanish

Creators

AuthorsOnetti, Juan Carlos
Translatorsvan de Pol, Barber

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterVan Boekhoven-Bosch
Printing PlaceUtrecht
Release Year1978

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages191
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen Argentijnse scheepsbouwer, Larsen, wordt de nieuwe eigenaar van een oude, verlaten scheepswerf. Met de gedrevenheid van een ter dood veroordeelde probeert hij de werf nieuw leven in te blazen. Langzaam zakt de moed hem in de schoenen, maar zo af en toe wordt hij opgeschud door een vlaag van zelfbedrog en gelooft hij dat het hem zal lukken de oude glorietijden van de werf te laten herleven. Ondertussen roesten onder zijn toezien niet alleen de boten, maar ook de mensen zelf weg. De werf wordt beschouwd als Onetti’s meesterwerk. Het is een verhaal dat op allerlei manieren gelezen kan worden: als een liefdesgeschiedenis, als een symbolisch epos over Uruguay en als een wonderbaarlijke bekentenisroman. RECENSIE: 'De werf' was Onetti's eerste in het Nederlands vertaalde roman. Het is een indrukwekkend relaas van een onweerstaanbare, zinneloze teloorgang. Keurig nummert Onetti per hoofdstuk de wegen die alle onvermijdelijk doodlopen; elke vluchtroute om aan het noodlot te ontkomen, blijkt illusoir. De hoofdpersoon, Larsen, wordt directeur van een niet bestaande scheepswerf. Uit zelfbehoud vechten hij, zijn twee personeelsleden en de eigenaar voor het instandhouden van de mythe van de 'morgen' weer florerende werf, ook al geloven ze er zelf heimelijk niet meer in. Eigenlijk zonder begin of einde, zonder substantieel verhaal, zonder echte ontwikkeling van de karakters - wat maakt het allemaal uit? - beschrijft Onetti (1909-1994) beklemmend hun ondergang

Identifiers

SKUSKU-2849
ISBN 109029005785
ISBN 139789029005784