De wereld van mijn vader
van Deyssel, Lodewijk

van Deyssel, Lodewijk. De wereld van mijn vader. met een voorwoord en voorzien van aantekeningen, bezorgd door Harry G. M. Prick. Amsterdam / Brussel: Thomas Rap, 1986. 364 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 14 cm. x 21,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
In 1893 werd Van Deyssels biografie van zijn vader in boekvorm gepubliceerd. Het boek heette toen eenvoudig “J.A. Alberdingk Thijm” en de auteur verborg zich achter de letters “A.J.”. J.A. Alberdingk Thijm (1820-1889) is bekend gebleven als ‘katholiek emancipator’. Hij leidde een zeer gevuld leven, als fabrikant van verduurzaamde levensmiddelen, als uitgever-boekhandelaar, als hoogleraar en vooral ook als journalist en publicist. Binnen zijn publicitaire werkzaamheid liggen accenten op o.a. de bestudering van Vondel en de 17e-eeuwse letterkunde, de toneelkritiek en studies over kunst en architektuur. Van Deyssel beschrijft het leven van zijn vader vol pieteit (het lijkt soms wel een hagiografie) in een prachtig volgehouden ironisch-deftige stijl. Mede door Harry Pricks toevoegingen aan deze herdruk is dit boek een belangrijk kultuur-historisch dokument.

15,00

In stock

General

Full TitleDe wereld van mijn vader
Sub-titlemet een voorwoord en voorzien van aantekeningen, bezorgd door Harry G. M. Prick
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Deyssel, Lodewijk

Imprint

PublisherThomas Rap
Publishing PlaceAmsterdam / Brussel
Release Year1986

Description

H x L x W14 x 0 x 21.5 cm
Pages364
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn 1893 werd Van Deyssels biografie van zijn vader in boekvorm gepubliceerd. Het boek heette toen eenvoudig "J.A. Alberdingk Thijm" en de auteur verborg zich achter de letters "A.J.". J.A. Alberdingk Thijm (1820-1889) is bekend gebleven als 'katholiek emancipator'. Hij leidde een zeer gevuld leven, als fabrikant van verduurzaamde levensmiddelen, als uitgever-boekhandelaar, als hoogleraar en vooral ook als journalist en publicist. Binnen zijn publicitaire werkzaamheid liggen accenten op o.a. de bestudering van Vondel en de 17e-eeuwse letterkunde, de toneelkritiek en studies over kunst en architektuur. Van Deyssel beschrijft het leven van zijn vader vol pieteit (het lijkt soms wel een hagiografie) in een prachtig volgehouden ironisch-deftige stijl. Mede door Harry Pricks toevoegingen aan deze herdruk is dit boek een belangrijk kultuur-historisch dokument

Identifiers

SKUSKU-7983
ISBN 109010057119