De wereld uit
Swift, Graham

Swift, Graham. [Translated by Verhoef, Rien]. De wereld uit. (Original Title: Out of this World). Amsterdam: De Bezige Bij, 1988. 230 pages. Volumes: 1 volume. Series: BBLITERAIR. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Op een ochtend in het voorjaar van 1972 stapt de oude wapen- en munitiefabrikant Robert Beech voor zijn landhuis in Surrey in zijn Daimler, die onmiddellijk ontploft door een Ira-bom. Zijn zoon Harry en diens dochter Sophia zijn daarvan getuige. Het is tien jaar later, 1982 en in elkaar scenisch afwisselende monologische fragmenten proberen vader en dochter greep te krijgen op hun leven, waarin de ontploffing centraal staat. ‘Vertellen verzoent de herinnering en het vergeten’. Sophia vertelt de psychiater over haar jonggestorven moeder, immer afwezige vader en daardoor zo geliefde grootvader. Harry, eens fotojournalist, beroemd om zijn plaatjes van gruwelijke oorlogshandelingen o.a. in Vietnam en Belfast, overziet zijn leven terwijl hij in een vliegtuigje boven het Engelse Wiltshire rondcirkelt om sporen uit het Bronzen Tijdperk te fotograferen. Een knappe roman over verwijt en schuldgevoel: over ontoereikende liefde, met name defectief vaderschap, en over het verlies van dierbaren..

9,50

In stock

General

Full TitleDe wereld uit
Original TitleOut of this World
SeriesBBLITERAIR
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsSwift, Graham
TranslatorsVerhoef, Rien

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1988

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages230
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryOp een ochtend in het voorjaar van 1972 stapt de oude wapen- en munitiefabrikant Robert Beech voor zijn landhuis in Surrey in zijn Daimler, die onmiddellijk ontploft door een Ira-bom. Zijn zoon Harry en diens dochter Sophia zijn daarvan getuige. Het is tien jaar later, 1982 en in elkaar scenisch afwisselende monologische fragmenten proberen vader en dochter greep te krijgen op hun leven, waarin de ontploffing centraal staat. 'Vertellen verzoent de herinnering en het vergeten'. Sophia vertelt de psychiater over haar jonggestorven moeder, immer afwezige vader en daardoor zo geliefde grootvader. Harry, eens fotojournalist, beroemd om zijn plaatjes van gruwelijke oorlogshandelingen o.a. in Vietnam en Belfast, overziet zijn leven terwijl hij in een vliegtuigje boven het Engelse Wiltshire rondcirkelt om sporen uit het Bronzen Tijdperk te fotograferen. Een knappe roman over verwijt en schuldgevoel: over ontoereikende liefde, met name defectief vaderschap, en over het verlies van dierbaren.

Identifiers

SKUSKU-4059
ISBN 109023430816
ISBN 139789023430810