De wereld en andere plaatsen
Winterson, Jeanette

Winterson, Jeanette. De wereld en andere plaatsen. Amsterdam / Antwerpen: Contact, 1998. 156 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,2 cm. x 20,8 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
O’Brien is eenzaam met Kerstmis. Ze heeft geen vrienden en zal de feestdagen alleen op haar kamertje doorbrengen. Maar dan, op een avond, wordt zij gewekt door een goede fee op de rand van haar bed en mag ze een wens doen. Liefde, avontuur, ze kan wensen wat ze wil, alleen voor geld kan de goede fee niet zorgen. O’Brien doet een wens en verandert ongewild de loop van haar leven…

RECENSIE:
In de zestien verhalen komen steeds mensen, vaak meisjes en vrouwen, die enigszins buiten de ‘normale’ maatschappij staan, aan het woord. Zo mag het meisje uit het eerste verhaal van haar moeder, gedreven lid van de Pinksterbeweging, alleen een schildpad als huisdier en moet ze hem Psalm noemen. Het titelverhaal gaat over een man die letterlijk zijn familie ontstegen is, maar niet gelukkig is. In ‘Orion’ krijgt godin Artemis van oppergod Zeus toestemming zich te wijden aan de jacht en trekt zich dan terug in de bossen. Maar Orion verstoort daar wreed haar leven. Het slotverhaal gaat over een lesbische vrouw die zich na een dag realiseert dat het jonge hondje dat ze van een boerderij heeft gehaald, veel gelukkiger zou zijn in een gezin met andere huisdieren. Deze goed geschreven en vertaalde verhalen verschenen eerder tussen 1986 en 1997. In het werk van de Engelse schrijfster (1959) overheerst een magisch realisme, waarin feministische thema’s verwerkt zijn. Wat de bundel meerwaarde geeft, is dat deze een goed beeld van zowel de ontwikkeling van haar schrijverschap als van de in haar proza verwerkte feministische ideeën geeft. Zwart omslag met een foto van een blonde haardos..

11,00

In stock

General

Full TitleDe wereld en andere plaatsen
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWinterson, Jeanette

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1998

Description

H x L x W13.2 x 0 x 20.8 cm
Pages156
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryO'Brien is eenzaam met Kerstmis. Ze heeft geen vrienden en zal de feestdagen alleen op haar kamertje doorbrengen. Maar dan, op een avond, wordt zij gewekt door een goede fee op de rand van haar bed en mag ze een wens doen. Liefde, avontuur, ze kan wensen wat ze wil, alleen voor geld kan de goede fee niet zorgen. O'Brien doet een wens en verandert ongewild de loop van haar leven... RECENSIE: In de zestien verhalen komen steeds mensen, vaak meisjes en vrouwen, die enigszins buiten de 'normale' maatschappij staan, aan het woord. Zo mag het meisje uit het eerste verhaal van haar moeder, gedreven lid van de Pinksterbeweging, alleen een schildpad als huisdier en moet ze hem Psalm noemen. Het titelverhaal gaat over een man die letterlijk zijn familie ontstegen is, maar niet gelukkig is. In 'Orion' krijgt godin Artemis van oppergod Zeus toestemming zich te wijden aan de jacht en trekt zich dan terug in de bossen. Maar Orion verstoort daar wreed haar leven. Het slotverhaal gaat over een lesbische vrouw die zich na een dag realiseert dat het jonge hondje dat ze van een boerderij heeft gehaald, veel gelukkiger zou zijn in een gezin met andere huisdieren. Deze goed geschreven en vertaalde verhalen verschenen eerder tussen 1986 en 1997. In het werk van de Engelse schrijfster (1959) overheerst een magisch realisme, waarin feministische thema's verwerkt zijn. Wat de bundel meerwaarde geeft, is dat deze een goed beeld van zowel de ontwikkeling van haar schrijverschap als van de in haar proza verwerkte feministische ideeën geeft. Zwart omslag met een foto van een blonde haardos.

Identifiers

SKUSKU-4065
ISBN 10902542306X
ISBN 139789025423063