De wereld een dansfeest
van Schendel, Arthur

van Schendel, Arthur. De wereld een dansfeest. Amsterdam: Em. Querido, 1992. 175 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Salamander. 20th Edition. 18 cm. x 11,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Van Schendel (1874-1946) schreef dit boek in 1938. Het beleeft in deze Salamder zijn zoveelste herdruk (onder andere staat het in deel 5 van het Verzameld Werk). Het is een van de populairste boeken van Van Schendel. De schrijver laat negentien personages in even zoveel hoofdstukken, ieder zijn of haar eigen kijk op met elkaar samenhangende gebeurtenissen bedrijven, waarin de relatie tussen Marion van Walewijn, de eigenlijke hoofdpersonen, de voornaamste rol speelt. De toon van het boek is luchthartig, de ondertoon droefgeestig. Het blinde noodlot brengt het hoogste geluk maar tevens de ondergang. Dit ‘klassieke’ boek werd door Du Perron een meesterwerk genoemd, door Vestdijk naast ‘Het fregatschip Johanna Maria’ het hoogtepunt uit Van Schendels oeuvre.

7,00

In stock

General

Full TitleDe wereld een dansfeest
SeriesSalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Schendel, Arthur

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W18 x 0 x 11.5 cm
Pages175
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition20th Edition

Info

SummaryVan Schendel (1874-1946) schreef dit boek in 1938. Het beleeft in deze Salamder zijn zoveelste herdruk (onder andere staat het in deel 5 van het Verzameld Werk). Het is een van de populairste boeken van Van Schendel. De schrijver laat negentien personages in even zoveel hoofdstukken, ieder zijn of haar eigen kijk op met elkaar samenhangende gebeurtenissen bedrijven, waarin de relatie tussen Marion van Walewijn, de eigenlijke hoofdpersonen, de voornaamste rol speelt. De toon van het boek is luchthartig, de ondertoon droefgeestig. Het blinde noodlot brengt het hoogste geluk maar tevens de ondergang. Dit 'klassieke' boek werd door Du Perron een meesterwerk genoemd, door Vestdijk naast 'Het fregatschip Johanna Maria' het hoogtepunt uit Van Schendels oeuvre

Identifiers

SKUSKU-8022
ISBN 109021493993