De vooravond
Van Heulendonk, Guido

Van Heulendonk, Guido. De vooravond. Amsterdam / Antwerpen: De Arbeiderspers, 1994. 219 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 20 cm. x 12 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In deze roman van de Vlaming Guido van Heulendonk (1951), zijn eerste bij De Arbeiderspers, bevindt een geslaagd zakenman zich, gezond en redelijk wel, aan de vooravond van zijn dood in Parijs. Bij één van zijn ‘bijna dood ervaringen’ heeft hij zijn eigen grafsteen met daarop zijn sterfdatum gezien. In de roman is het de dag voorafgaande aan deze datum. In het boek, in feite één lange monoloog, spreekt hij zijn gestorven moeder via een dictafoon toe. Haar gruwelijk lot, zijn afkomst, zijn bestaan ternauwernood, want bijna teniet gedaan door een schilderij van Dali, zijn zoektocht naar dit schilderij, een hartstochtelijke liefde, vriendschap, succes in het zakendoen komen op de beschreven dag tezamen. Hij spreekt zijn verleden in, waarbij tenslotte het verhaalheden dit verleden inhaalt. Zowel thematisch als romantechnisch is deze roman, waar een dwingende stilistische kracht vanuit gaat, bijzonder intrigerend. De roman is inmiddels gevolgd door ‘Paarden zijn ook varkens’ (96-03-206-5), waarvoor de auteur de Gouden Uil ontving.

9,00

In stock

General

Full TitleDe vooravond
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Heulendonk, Guido

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1994

Description

H x L x W20 x 0 x 12 cm
Pages219
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn deze roman van de Vlaming Guido van Heulendonk (1951), zijn eerste bij De Arbeiderspers, bevindt een geslaagd zakenman zich, gezond en redelijk wel, aan de vooravond van zijn dood in Parijs. Bij één van zijn 'bijna dood ervaringen' heeft hij zijn eigen grafsteen met daarop zijn sterfdatum gezien. In de roman is het de dag voorafgaande aan deze datum. In het boek, in feite één lange monoloog, spreekt hij zijn gestorven moeder via een dictafoon toe. Haar gruwelijk lot, zijn afkomst, zijn bestaan ternauwernood, want bijna teniet gedaan door een schilderij van Dali, zijn zoektocht naar dit schilderij, een hartstochtelijke liefde, vriendschap, succes in het zakendoen komen op de beschreven dag tezamen. Hij spreekt zijn verleden in, waarbij tenslotte het verhaalheden dit verleden inhaalt. Zowel thematisch als romantechnisch is deze roman, waar een dwingende stilistische kracht vanuit gaat, bijzonder intrigerend. De roman is inmiddels gevolgd door 'Paarden zijn ook varkens' (96-03-206-5), waarvoor de auteur de Gouden Uil ontving

Identifiers

SKUSKU-2995
ISBN 109029520116
ISBN 139789029520119