De Vlaamsche Poëzie Sinds 1918 – Ie deel: studie / IIe deel: bloemlezing
Demedts, André

Demedts, André. De Vlaamsche Poëzie Sinds 1918 – Ie deel: studie / IIe deel: bloemlezing. 1e Deel Studie. Diest: Pro Arte, 1945. 543 pages. 260+283p. Volumes: 2 of 2 volumes. Second Edition. 2de bijgewerkte uitgave. 16,5 cm. x 25 cm.
Condition: Fine Plus. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
André Demedts (1906-1992) was een Vlaams schrijver-dichter en cultuurpromotor. In zijn tijd was hij een Bekende Vlaming. Hij schreef flink wat gedichten en romans (o.a. de romantetralogie De eer van ons volk en de repressieroman De levenden en de doden). Bekende gedichten zijn Gelegenheidsvers (met het prachtige openingsvers ‘k Heb Lieze weergezien, ze stond stil in de regen), Lof van mijn land en Vlaanderen.

Na 17 jaar boeren op de ouderlijke hoeve De Elsbos werd Demedts in 1937 selfmade leraar Nederlands in het Heilig-Hartcollege in Waregem en in 1949 werd hij directeur van BRT West-Vlaanderen (Radio Kortrijk). Demedts ijverde voor de culturele integratie van Vlamingen, Nederlanders, Frans-Vlamingen en Zuid-Afrikanen. Zo stond hij aan de basis van de hele naoorlogse actie in en voor Frans-Vlaanderen. Hij richtte onder meer het Komitee voor Frans-Vlaanderen op, stond aan de wieg van Ons Erfdeel, Kunsttijdschrift Vlaanderen en Festival van Vlaanderen. Hij werkte ook mee aan het Zuid-Afrikaanse Tydskrif vir Letterkunde, Dietsche Warande & Belfort en De Standaard der Letteren. Als literair recensent lanceerde hij vele jonge schrijvers met zijn positieve besprekingen..

27,50

In stock

General

Full TitleDe Vlaamsche Poëzie Sinds 1918 - Ie deel: studie / IIe deel: bloemlezing
Sub-title1e Deel Studie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDemedts, André

Imprint

PublisherPro Arte
Publishing PlaceDiest
Release Year1945

Description

H x L x W16.5 x 0 x 25 cm
Pages543
Extended Page Info260+283p
Volumes2 of 2 volumes
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine Plus

Editorial

EditionSecond Edition
Issue and State2de bijgewerkte uitgave

Info

SummaryAndré Demedts (1906-1992) was een Vlaams schrijver-dichter en cultuurpromotor. In zijn tijd was hij een Bekende Vlaming. Hij schreef flink wat gedichten en romans (o.a. de romantetralogie De eer van ons volk en de repressieroman De levenden en de doden). Bekende gedichten zijn Gelegenheidsvers (met het prachtige openingsvers ‘k Heb Lieze weergezien, ze stond stil in de regen), Lof van mijn land en Vlaanderen. Na 17 jaar boeren op de ouderlijke hoeve De Elsbos werd Demedts in 1937 selfmade leraar Nederlands in het Heilig-Hartcollege in Waregem en in 1949 werd hij directeur van BRT West-Vlaanderen (Radio Kortrijk). Demedts ijverde voor de culturele integratie van Vlamingen, Nederlanders, Frans-Vlamingen en Zuid-Afrikanen. Zo stond hij aan de basis van de hele naoorlogse actie in en voor Frans-Vlaanderen. Hij richtte onder meer het Komitee voor Frans-Vlaanderen op, stond aan de wieg van Ons Erfdeel, Kunsttijdschrift Vlaanderen en Festival van Vlaanderen. Hij werkte ook mee aan het Zuid-Afrikaanse Tydskrif vir Letterkunde, Dietsche Warande & Belfort en De Standaard der Letteren. Als literair recensent lanceerde hij vele jonge schrijvers met zijn positieve besprekingen.

Identifiers

SKUSKU-1194