De virtuoos
De Moor, Margriet

De Moor, Margriet. De virtuoos. Amsterdam: Contact, 1995. 180 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Second Edition. 201 mm. x 126 mm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Zingen is intiem gedrag dat nu eens niet geheim wordt gehouden.’ In een met kaarsen verlichte loge van de opera laat Carlotta zich een seizoen lang betoveren door een wereld waarin kennis, schoonheid en liefde vanzelfsprekend samenkomen: muziek. Discussies over het moderne denken voert ze vol inzet…totdat het doek weer opgaat en de primo uomo verschijnt. Carlotta wordt verliefd op de mannelijke sopraan Gasparo.

RECENSIE:
Deze historische roman vertelt de geschiedenis van de liefde van Carlotta voor de mannelijke sopraan Gasparo. Al als elfjarige betoverde hij haar met zijn zang. Ze verliest hem uit het oog als hij uit hun dorp weggaat om de geheimzinnige operatie te ondergaan die een castraat van hem maakt. Als volwassen, gehuwde vrouw ziet Carlotta hem terug in het bruisende Napels dat zijn ‘primo uomo’ op handen draagt. Een roman over de liefde en over het verband tussen de tastbare wereld van de zinnelijkheid en de ontastbare wereld van het ‘hogere’ en van de geest. Evengoed is ‘De virtuoos’ een boeiende historische roman over een Italië dat is gestoffeerd met koetsen, kroonluchters, kerken en kerkers, een wereld waarin het moderne Franse Verlichtings-denken zijn eerste flikkeringen laat zien. Deze roman is volstrekt zuiver van toon. Zowel wat haar precieze en beeldende stijl betreft als in haar themakeuze sluit ‘De virtuoos’ aan bij De Moors vroegere werk, in het bijzonder de verhalen..

6,50

In stock

General

Full TitleDe virtuoos
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Moor, Margriet

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1995

Description

H x L x W201 x 0 x 126 cm
Pages180
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

Summary'Zingen is intiem gedrag dat nu eens niet geheim wordt gehouden.' In een met kaarsen verlichte loge van de opera laat Carlotta zich een seizoen lang betoveren door een wereld waarin kennis, schoonheid en liefde vanzelfsprekend samenkomen: muziek. Discussies over het moderne denken voert ze vol inzet...totdat het doek weer opgaat en de primo uomo verschijnt. Carlotta wordt verliefd op de mannelijke sopraan Gasparo. RECENSIE: Deze historische roman vertelt de geschiedenis van de liefde van Carlotta voor de mannelijke sopraan Gasparo. Al als elfjarige betoverde hij haar met zijn zang. Ze verliest hem uit het oog als hij uit hun dorp weggaat om de geheimzinnige operatie te ondergaan die een castraat van hem maakt. Als volwassen, gehuwde vrouw ziet Carlotta hem terug in het bruisende Napels dat zijn 'primo uomo' op handen draagt. Een roman over de liefde en over het verband tussen de tastbare wereld van de zinnelijkheid en de ontastbare wereld van het 'hogere' en van de geest. Evengoed is 'De virtuoos' een boeiende historische roman over een Italië dat is gestoffeerd met koetsen, kroonluchters, kerken en kerkers, een wereld waarin het moderne Franse Verlichtings-denken zijn eerste flikkeringen laat zien. Deze roman is volstrekt zuiver van toon. Zowel wat haar precieze en beeldende stijl betreft als in haar themakeuze sluit 'De virtuoos' aan bij De Moors vroegere werk, in het bijzonder de verhalen.

Identifiers

SKUSKU-3015
ISBN 109025402305
ISBN 139789025402303