De vierde man
Reve, Gerard

Reve, Gerard. De vierde man. Amsterdam – Antwerpen: Manteau, MCMLXXXII [1982]. 146 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition.
Condition: Good. Softcover.

SUMMARY:
NL:
Een angstaanjagend verhaal dat aan de basis stond van de succesvolle verfilming door Paul Verhoeven met Jeroen Krabbé, Jeroen Soutendijk en Thom Hoffman. Het is het verhaal van een schrijver die na afloop van een lezing in Vlissingen in contact komt met Christine, een vrouw die over een gevaarlijke kant blijkt te beschikken: al haar mannen tot dan toe zijn om het leven gekomen. In de eerste nacht droomt de ik-figuur over de Dood en vraagt zich af wie de vierde man zal zijn?

Recensie:
In deze boeiende en spannende novelle (geschreven als Boekenweekgeschenk, maar als zodanig geweigerd) vertelt de hoofdpersoon aan zijn vriend een verhaal. Het gaat over een kortstondige relatie die hij gehad heeft met een vrouw. Het verleden van deze vrouw is tamelijk duister en wordt stukje voor stukje onthuld. Het blijkt dat ze reeds driemaal getrouwd is geweest en dat haar drie echtgenoten allemaal ‘onverwacht’ om het leven zijn gekomen. Verder is de hoofdpersoon gefascineerd door een in Duitsland wonende jongen met wie de vrouw ook een verhouding heeft. Wanneer hij beseft dat ook hij het slachtoffer dreigt te worden van deze vrouw, neemt hij de benen. Reve heeft met ‘De vierde man’ een prachtig verhaal geschreven, vol vaart, humor en mysterie, waarmee hij voor de zoveelste keer meesterlijk aantoont wat een veelzijdig auteur hij is. Ook succesvol verfilmd door Paul Verhoeven.

11,50

In stock

General

Full TitleDe vierde man
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsReve, Gerard

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAmsterdam - Antwerpen

Description

Pages146
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
ConditionGood

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryNL: Een angstaanjagend verhaal dat aan de basis stond van de succesvolle verfilming door Paul Verhoeven met Jeroen Krabbé, Jeroen Soutendijk en Thom Hoffman. Het is het verhaal van een schrijver die na afloop van een lezing in Vlissingen in contact komt met Christine, een vrouw die over een gevaarlijke kant blijkt te beschikken: al haar mannen tot dan toe zijn om het leven gekomen. In de eerste nacht droomt de ik-figuur over de Dood en vraagt zich af wie de vierde man zal zijn? Recensie: In deze boeiende en spannende novelle (geschreven als Boekenweekgeschenk, maar als zodanig geweigerd) vertelt de hoofdpersoon aan zijn vriend een verhaal. Het gaat over een kortstondige relatie die hij gehad heeft met een vrouw. Het verleden van deze vrouw is tamelijk duister en wordt stukje voor stukje onthuld. Het blijkt dat ze reeds driemaal getrouwd is geweest en dat haar drie echtgenoten allemaal 'onverwacht' om het leven zijn gekomen. Verder is de hoofdpersoon gefascineerd door een in Duitsland wonende jongen met wie de vrouw ook een verhouding heeft. Wanneer hij beseft dat ook hij het slachtoffer dreigt te worden van deze vrouw, neemt hij de benen. Reve heeft met 'De vierde man' een prachtig verhaal geschreven, vol vaart, humor en mysterie, waarmee hij voor de zoveelste keer meesterlijk aantoont wat een veelzijdig auteur hij is. Ook succesvol verfilmd door Paul Verhoeven

Identifiers

SKUSKU-3158
ISBN 109010036979
ISBN 139789010036971