De verteller
Mulisch, Harry

Mulish, Harry. De Verteller. of een idioticon voor zegelbewaarders. Amsterdam: De Bezige Bij, 1970. 218 pages. Volumes: 1 volume. First Edition, First Impression.
Condition: Good. Softcover.

SUMMARY:
NL:
Een alleszins cryptische familieroman, die we literairtheoretisch en -historisch als experimenteel of modernistisch kunnen klasseren. Mulisch zelf noemt de roman hyperrealistisch. De geschiedenis is ondergeschikt aan de wijze van presenteren, waardoor het een moeilijk leesbaar boek is geworden over WO II, in tegenstelling tot b.v. ‘De aanslag’. De kritiek reageerde in 1970 (1ste druk) geirriteerd; men sprak van een ‘on-boek’, ‘een lege verpakking’ ‘een boek van niks’, ‘geen boek’. In verschillende tekstsoorten die door elkaar heen gevlochten zijn, lezen we het levensverhaal van de 43-jarige Joris Sytzma die, nadat hem acht voortanden getrokken zijn, in een soort crisis dobberend op zijn boot, nadenkt over zijn verleden. In 1971 verscheen ‘De verteller verteld’, waarin Mulisch zijn critici uitscheldt en onbekwaam verklaart, en ‘De verteller’ van verklarend commentaar voorziet..

15,00

In stock

General

Full TitleDe Verteller
Sub-titleof een idioticon voor zegelbewaarders
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMulisch, Harry

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1970

Description

Pages218
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Edition
ImpressionFirst Impression

Info

SummaryNL: Een alleszins cryptische familieroman, die we literairtheoretisch en -historisch als experimenteel of modernistisch kunnen klasseren. Mulisch zelf noemt de roman hyperrealistisch. De geschiedenis is ondergeschikt aan de wijze van presenteren, waardoor het een moeilijk leesbaar boek is geworden over WO II, in tegenstelling tot b.v. 'De aanslag'. De kritiek reageerde in 1970 (1ste druk) geirriteerd; men sprak van een 'on-boek', 'een lege verpakking' 'een boek van niks', 'geen boek'. In verschillende tekstsoorten die door elkaar heen gevlochten zijn, lezen we het levensverhaal van de 43-jarige Joris Sytzma die, nadat hem acht voortanden getrokken zijn, in een soort crisis dobberend op zijn boot, nadenkt over zijn verleden. In 1971 verscheen 'De verteller verteld', waarin Mulisch zijn critici uitscheldt en onbekwaam verklaart, en 'De verteller' van verklarend commentaar voorziet.

Identifiers

SKUSKU-3117
ISBN 109023403703