De verlegen keizer
Terzi, Iodovico

Terzi, Iodovico. De verlegen keizer. (Original Title: L’imperatore timido). Amsterdam: J. M. Meulenhoff, 1964. Printed by Bosch, Utrecht. 144 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De held van deze roman, Benedetto Scalopio, werd in 1633 in Zuid-Italië geboren. Als hij vijftien is vlucht hij met een groep soldaten en komt zeven jaar later onschuldig in de gevangenis in Sevilla. Daarna beginnen de omzwervingen, die hem in China terecht doen komen, waar men hem als dwangarbeider te werk stelt.
In het tweede deel wordt Benedetto aangesteld op een fabriek onder directie van een vrouwelijke generaal, die hij boeit met Spaanse liederen. Tijdelijk, want de Indiër die zijn vriend werd, neemt zijn plaats in, niet alleen als zanger, ook als minnaar.
Na een audiëntie tenslotte bij “De verlegen keizer” (duidt verlegenheid niet het verschil aan tussen barbaren en beschaaften?) weet een Hollander Benedetto’s leven te redden en hem uit China te krijgen.
Een fascinerende vertelling. “Geestige satire op onze hedendaagse maatschappij” (L’Espresso, Rome).

6,00

In stock

General

Full TitleDe verlegen keizer
Original TitleL'imperatore timido
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageItalian

Creators

AuthorsTerzi, Iodovico

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterBosch
Printing PlaceUtrecht
Release Year1964

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages144
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe held van deze roman, Benedetto Scalopio, werd in 1633 in Zuid-Italië geboren. Als hij vijftien is vlucht hij met een groep soldaten en komt zeven jaar later onschuldig in de gevangenis in Sevilla. Daarna beginnen de omzwervingen, die hem in China terecht doen komen, waar men hem als dwangarbeider te werk stelt. In het tweede deel wordt Benedetto aangesteld op een fabriek onder directie van een vrouwelijke generaal, die hij boeit met Spaanse liederen. Tijdelijk, want de Indiër die zijn vriend werd, neemt zijn plaats in, niet alleen als zanger, ook als minnaar. Na een audiëntie tenslotte bij "De verlegen keizer" (duidt verlegenheid niet het verschil aan tussen barbaren en beschaaften?) weet een Hollander Benedetto's leven te redden en hem uit China te krijgen. Een fascinerende vertelling. "Geestige satire op onze hedendaagse maatschappij" (L'Espresso, Rome)

Identifiers

SKUSKU-0751