De venerische kunsten
Meijsing, Geerten - Joyce & Co.

Meijsing, Geerten – Joyce & Co.. De venerische kunsten. een “te drieën” van passages uit de Erwin-trilogie, uitgelezen en bezorgd door Geerten Meijsing. Amsterdam: Em Querido / De Arbeiderspers, 1989. 232 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 11,5 cm. x 18,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Dit boek is een z.g. ‘condensed book’ een soort bloemlezing uit een trilogie die de schrijver eerder publiceerde onder de titels ‘Erwin’, ‘Michael van Mander’, en ‘Cecilia’. Verder zijn ook passages opgenomen uit ‘De Koffer’. Met de titel wordt bedoeld het najagen van en streven naar het ideaal door middel van liefde en vriendschap. De kunsten zijn literatuur, muziek en schilderkunst. Het is een nogal kaleidoscopisch geheel geworden, met enerzijds de verhaallijn, – de geschiedenis van Erwin, zijn vriend Michael en zijn vriendin Martha – en anderzijds een zeer overvloedige, veelzijdige beschrijving van de pogingen van de hoofdpersoon om ‘allesomvattend’ te zijn. Sommige passages zijn prachtig geschreven, andere erg breed uitgesponnen, waarbij verbeelding, overdrijving en het streven naar een soort totaalkunst met elkaar wedijveren..

7,00

In stock

General

Full TitleDe venerische kunsten
Sub-titleeen "te drieën" van passages uit de Erwin-trilogie, uitgelezen en bezorgd door Geerten Meijsing
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMeijsing, Geerten - Joyce & Co.

Imprint

PublisherEm Querido / De Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18.5 cm
Pages232
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDit boek is een z.g. 'condensed book' een soort bloemlezing uit een trilogie die de schrijver eerder publiceerde onder de titels 'Erwin', 'Michael van Mander', en 'Cecilia'. Verder zijn ook passages opgenomen uit 'De Koffer'. Met de titel wordt bedoeld het najagen van en streven naar het ideaal door middel van liefde en vriendschap. De kunsten zijn literatuur, muziek en schilderkunst. Het is een nogal kaleidoscopisch geheel geworden, met enerzijds de verhaallijn, - de geschiedenis van Erwin, zijn vriend Michael en zijn vriendin Martha - en anderzijds een zeer overvloedige, veelzijdige beschrijving van de pogingen van de hoofdpersoon om 'allesomvattend' te zijn. Sommige passages zijn prachtig geschreven, andere erg breed uitgesponnen, waarbij verbeelding, overdrijving en het streven naar een soort totaalkunst met elkaar wedijveren.

Identifiers

SKUSKU-3177
ISBN 109021497093
ISBN 139789021497099