De Veldtocht
Armando

Armando. De Veldtocht. Amsterdam: De Bezige Bij, 1989. Printed by Thieme, Nijmegen. 34 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Armando, geboren als Herman Dirk van Dodeweerd (1929) is een Nederlands kunstschilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker.

De literaire kritiek heeft de poezie van deze dichter vaak als romantisch aangemerkt, zij het dan met een eigen vorm: de korte notitie, maar met een geweldige geladenheid. Verbanden moet de lezer zelf aanbrengen. In deze bundel, lijkt het te gaan om een hemelbestorming. De veldtocht is een tocht door de velden, geformuleerd soms in termen van een (mislukte) veldslag. Dit wordt ondersteund door de afbeelding van een kanon op de omslag. Een intrigerende bundel, die een cyclisch karakter bezit.

7,50

In stock

General

Full TitleDe Veldtocht
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsArmando

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterThieme
Printing PlaceNijmegen
Release Year1989

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages34
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryArmando, geboren als Herman Dirk van Dodeweerd (1929) is een Nederlands kunstschilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker. De literaire kritiek heeft de poezie van deze dichter vaak als romantisch aangemerkt, zij het dan met een eigen vorm: de korte notitie, maar met een geweldige geladenheid. Verbanden moet de lezer zelf aanbrengen. In deze bundel, lijkt het te gaan om een hemelbestorming. De veldtocht is een tocht door de velden, geformuleerd soms in termen van een (mislukte) veldslag. Dit wordt ondersteund door de afbeelding van een kanon op de omslag. Een intrigerende bundel, die een cyclisch karakter bezit

Identifiers

SKUSKU-0022