De uren
Cunningham, Michael

Cunningham, Michael. [Translated by Goddijn, Servaas]. De uren. (Original Title: The Hours). Amsterdam: Bert Bakker, 2003. 229 pages. Volumes: 1 volume. Fifth Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In De uren maakt Michael Cunningham op een geniale wijze gebruik van leven en werk van Virginia Woolf om het verhaal te vertellen van een aantal mensen uit deze tijd, die allen worstelen met de tegenstrijdige eisen van liefde en nalatenschap, hoop en wanhoop.
Het verhaal van de laatste dagen van Virginia Woolf voordat zij zelfmoord pleegde, spiegelt in deze speels opgezette roman de levensverhalen van Samuel, een beroemd dichter wiens leven wordt overschaduwd door zijn talentvolle maar gedeprimeerde moeder, en zijn hartsvriendin Clarissa, die een evenwichtig en gelukkig leven probeert te leiden ondanks haar veeleisende familieen vriendschapsbanden.
De uren, dat zich afspeelt in Engeland en in Amerika en de hele twintigste eeuw omspant, is een gepassioneerde, diepzinnige en aangrijpende roman over vrouwen en de beperkingen van het huwelijk, kunstzinnig verlangen en het zoeken naar betekenis in het leven.

RECENSIE:
In deze op leven en werk van de Engelse schrijfster Virginia Woolf (1888-1941) gebaseerde roman komen in afwisselende hoofdstukken steeds drie personen aan het woord, die worstelen met hun gevoelens. Ten eerste is dat de nu in New York wonende 52-jarige lesbische moeder Clarissa, die door haar beste vriend net als in Woolfs roman, Mrs. Dalloway wordt genoemd. Dan is er Mrs. Woolf zelf, die in 1923 in de rustige Londense voorstad Richmond ‘Mrs. Dalloway’ aan het schrijven is, maar soms terug wil vluchten naar het bruisende Londen, en ten slotte is er de jonge Amerikaanse moeder Mrs. Brown, die in 1949 met behulp van de roman probeert een zinvolle invulling aan haar saaie bestaan probeert te geven. In het nu komen de drie verhalen ten slotte samen. Van de Amerikaanse schrijver (1952) verschenen eerder twee romans die goed werden ontvangen. Een originele en boeiende roman, waarin op een knappe manier de omstandigheden van Virginia Woolfs leven en van de hoofdpersoon uit ‘Mrs. Dalloway’ verwerkt zijn. Deze roman is niet alleen uitstekend opgebouwd, maar vat ook heel goed de essentie van Woolfs leven en werk.

8,00

In stock

General

Full TitleDe uren
Original TitleThe Hours
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsCunningham, Michael
TranslatorsGoddijn, Servaas

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2003

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages229
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

SummaryIn De uren maakt Michael Cunningham op een geniale wijze gebruik van leven en werk van Virginia Woolf om het verhaal te vertellen van een aantal mensen uit deze tijd, die allen worstelen met de tegenstrijdige eisen van liefde en nalatenschap, hoop en wanhoop. Het verhaal van de laatste dagen van Virginia Woolf voordat zij zelfmoord pleegde, spiegelt in deze speels opgezette roman de levensverhalen van Samuel, een beroemd dichter wiens leven wordt overschaduwd door zijn talentvolle maar gedeprimeerde moeder, en zijn hartsvriendin Clarissa, die een evenwichtig en gelukkig leven probeert te leiden ondanks haar veeleisende familieen vriendschapsbanden. De uren, dat zich afspeelt in Engeland en in Amerika en de hele twintigste eeuw omspant, is een gepassioneerde, diepzinnige en aangrijpende roman over vrouwen en de beperkingen van het huwelijk, kunstzinnig verlangen en het zoeken naar betekenis in het leven. RECENSIE: In deze op leven en werk van de Engelse schrijfster Virginia Woolf (1888-1941) gebaseerde roman komen in afwisselende hoofdstukken steeds drie personen aan het woord, die worstelen met hun gevoelens. Ten eerste is dat de nu in New York wonende 52-jarige lesbische moeder Clarissa, die door haar beste vriend net als in Woolfs roman, Mrs. Dalloway wordt genoemd. Dan is er Mrs. Woolf zelf, die in 1923 in de rustige Londense voorstad Richmond 'Mrs. Dalloway' aan het schrijven is, maar soms terug wil vluchten naar het bruisende Londen, en ten slotte is er de jonge Amerikaanse moeder Mrs. Brown, die in 1949 met behulp van de roman probeert een zinvolle invulling aan haar saaie bestaan probeert te geven. In het nu komen de drie verhalen ten slotte samen. Van de Amerikaanse schrijver (1952) verschenen eerder twee romans die goed werden ontvangen. Een originele en boeiende roman, waarin op een knappe manier de omstandigheden van Virginia Woolfs leven en van de hoofdpersoon uit 'Mrs. Dalloway' verwerkt zijn. Deze roman is niet alleen uitstekend opgebouwd, maar vat ook heel goed de essentie van Woolfs leven en werk

Identifiers

SKUSKU-2833
ISBN 10903512510X
ISBN 139789035125100