De tweede sekse – Complete editie
De Beauvoir, Simone

De Beauvoir, Simone. [Translated by Hardenberg, Jan]. De tweede sekse – Complete editie. Feiten, mythen en geleefde werkelijkheid. Utrecht: Bijleveld, 1979. Printed by Van Boekhoven – Bosch, Utrecht. 831 pages. Volumes: 1 volume. Seventh Edition. 225 mm. x 151 mm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In dit welhaast klassieke boek gaat Simone de Beauvoir uitvoerig in op de standpunten die door de biologie, psychologie en het historisch-materialisme ten aanzien van de vrouw werden ingenomen. Dan beschrijft zij hoe het begrip “echt vrouwelijk” is ontstaan en waarom de vrouw werd gedefinieerd als “de Ander” en wat de consequenties daarvan waren voor het standpunt van de mannen. In het tweede deel geeft zij een uitvoerige analyse, zowel psychologisch, historisch als etnologisch, van de positie van de vrouw, toegespitst op de concrete situatie in de hedendaagse maatschappij. Aan de hand van een aantal lucide psychologische portretten toont zij aan dat, binnen een mannenwereld vervreemd van de eigen identiteit, de vrouw zichzelf in de weg staat bij haar pogingen tot bewustwording en emancipatie.

Simone de Beauvoir (9 January 1908 – 14 April 1986) was a French writer, intellectual, existentialist, philosopher, political activist, feminist and social theorist. Though she did not consider herself a philosopher, she had a significant influence on both feminist existentialism and feminist theory.

25,00

In stock

General

Full TitleDe tweede sekse - Complete editie
Sub-titleFeiten, mythen en geleefde werkelijkheid
Original TitleLe deuxième sexe
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsDe Beauvoir, Simone
TranslatorsHardenberg, Jan

Imprint

PublisherBijleveld
Publishing PlaceUtrecht
PrinterVan Boekhoven - Bosch
Printing PlaceUtrecht
Release Year1979

Description

H x L x W225 x 0 x 151 cm
Pages831
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSeventh Edition

Info

SummaryIn dit welhaast klassieke boek gaat Simone de Beauvoir uitvoerig in op de standpunten die door de biologie, psychologie en het historisch-materialisme ten aanzien van de vrouw werden ingenomen. Dan beschrijft zij hoe het begrip "echt vrouwelijk" is ontstaan en waarom de vrouw werd gedefinieerd als "de Ander" en wat de consequenties daarvan waren voor het standpunt van de mannen. In het tweede deel geeft zij een uitvoerige analyse, zowel psychologisch, historisch als etnologisch, van de positie van de vrouw, toegespitst op de concrete situatie in de hedendaagse maatschappij. Aan de hand van een aantal lucide psychologische portretten toont zij aan dat, binnen een mannenwereld vervreemd van de eigen identiteit, de vrouw zichzelf in de weg staat bij haar pogingen tot bewustwording en emancipatie. Simone de Beauvoir (9 January 1908 – 14 April 1986) was a French writer, intellectual, existentialist, philosopher, political activist, feminist and social theorist. Though she did not consider herself a philosopher, she had a significant influence on both feminist existentialism and feminist theory

Identifiers

SKUSKU-2807
ISBN 109061319145
ISBN 139789061319146