De Tuin der Literaten
Hua, Gu

Hua, Gu. [Translated by van der Meer, Marc]. De Tuin der Literaten. (Original Title: Rulin Yuan). Baarn / Den Haag / Brussel: Ambo / Novib / NCOS, 1992. 435 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Begin 1965 wordt een groep jongeren uit Peking verzameld in de ‘Tuin der Literaten’, een fraaie naam voor een werkkamp, waarin ‘reactionaire’ studenten een heropvoeding moeten ondergaan. Met mededogen maar ook met de nodige humor en ironie tekent de schrijver de onderlinge betrekkingen in het kamp en de bizarre verwikkelingen in deze merkwaardige samenleving. Goede psychologische typeringen en opmerkelijke natuurbeschrijvingen. De schrijver Gu Hua, pseudoniem van Luo Hongyu, werd in 1942 in Hunan geboren en woont thans in Canada.

6,00

In stock

General

Full TitleDe Tuin der Literaten
Original TitleRulin Yuan
LanguageDutch
Original LanguageChinees

Creators

AuthorsHua, Gu
Translatorsvan der Meer, Marc

Imprint

PublisherAmbo / Novib / NCOS
Publishing PlaceBaarn / Den Haag / Brussel
Release Year1992

Description

H x L x W12 x 0 x 20.5 cm
Pages435
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryBegin 1965 wordt een groep jongeren uit Peking verzameld in de 'Tuin der Literaten', een fraaie naam voor een werkkamp, waarin 'reactionaire' studenten een heropvoeding moeten ondergaan. Met mededogen maar ook met de nodige humor en ironie tekent de schrijver de onderlinge betrekkingen in het kamp en de bizarre verwikkelingen in deze merkwaardige samenleving. Goede psychologische typeringen en opmerkelijke natuurbeschrijvingen. De schrijver Gu Hua, pseudoniem van Luo Hongyu, werd in 1942 in Hunan geboren en woont thans in Canada

Identifiers

SKUSKU-0820
ISBN 109026311478