De Tokio-Montana-Expres
Brautigan, Richard

Brautigan, Richard. [Translated by Van Oers, Peter – van der Wiel, Frans]. De Tokio-Montana-Expres. (Original Title: The Tokyo-Montana Express). Amsterdam: Bert Bakker, 1993. 172 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Brautigan noemde zijn boek zelf een serie kortstondige haltes op een snelle reis, van Tokio naar Montana, en inderdaad, de vele, soms ultrakorte verhalen lenen zich misschien het best voor op reis of tussendoor. In het beste geval wordt in een pagina of wat de stof voor een hele roman samengevat, in het slechtste geval krijgt men een melige gedachte of weinigzeggende observatie voorgeschoteld. Kortom, de teksten zijn van wisselende kwaliteit, variëren sterk van toon en genre – soms zijn het melancholieke bespiegelingen, dan weer scherpe observaties, in het bijzonder die van een vreemdeling in Japan, en andere keren leest men een filosofisch gedicht als dat van een sneeuwbui waarbij maar twee vlokken vallen die opgaan in al het wit – maar uit al die brokstukken doemt een portret op, dat van een man die liever toekijkt dan al te zeer in het menselijk bedrijf betrokken te raken. Dit boek zou een van zijn laatste worden, Brautigan overleed in 1984, nog geen vijftig jaar oud..

9,50

In stock

General

Full TitleDe Tokio-Montana-Expres
Original TitleThe Tokyo-Montana Express
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsBrautigan, Richard
TranslatorsVan Oers, Peter - van der Wiel, Frans

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1993

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages172
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryBrautigan noemde zijn boek zelf een serie kortstondige haltes op een snelle reis, van Tokio naar Montana, en inderdaad, de vele, soms ultrakorte verhalen lenen zich misschien het best voor op reis of tussendoor. In het beste geval wordt in een pagina of wat de stof voor een hele roman samengevat, in het slechtste geval krijgt men een melige gedachte of weinigzeggende observatie voorgeschoteld. Kortom, de teksten zijn van wisselende kwaliteit, variëren sterk van toon en genre - soms zijn het melancholieke bespiegelingen, dan weer scherpe observaties, in het bijzonder die van een vreemdeling in Japan, en andere keren leest men een filosofisch gedicht als dat van een sneeuwbui waarbij maar twee vlokken vallen die opgaan in al het wit - maar uit al die brokstukken doemt een portret op, dat van een man die liever toekijkt dan al te zeer in het menselijk bedrijf betrokken te raken. Dit boek zou een van zijn laatste worden, Brautigan overleed in 1984, nog geen vijftig jaar oud.

Identifiers

SKUSKU-2690
ISBN 109035111583
ISBN 139789035111585