De tijd van haar leven
Faulks, Sebastian

Faulks, Sebastian. [Translated by Bauer, Hankie]. De tijd van haar leven. Amsterdam / Antwerpen: Archipel, 2002. 566 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition.
Softcover.

SUMMARY:
Amerika, 1959. De Britse Mary van der Linden is een echt zondagskind: ze heeft een liefhebbende echtgenoot met een topbaan bij de Britse ambassade in Washington, twee heerlijke kinderen, en de meest fantastische ouders die iemand zich maar kan wensen. Het leven is voor Mary èèn bruisend feest, vol liefde en… jazz. Maar de stabiele jaren onder Eisenhouwer lopen ten einde en een nieuw tijdperk dient zich aan.

RECENSIE:
De Britse Mary van der Linden en haar man Charlie, die een hoge functie bij de Britse ambassade in Washington heeft, lijken in 1959 met hun twee kinderen een gelukkig gezin, ondanks Charlies toenemend drankgebruik. Maar als een van de gasten op een feestje bij hen, journalist Frank Renzo, contact blijft zoeken wordt Mary hartstochtelijk verliefd op hem en hij op haar. Tot haar verbazing geeft ze zich zonder schuldgevoel over aan een geheime relatie met Frank, die druk is met de verkiezingsstrijd tussen Kennedy en Nixon. Als haar man wordt overgeplaatst naar Londen, dwingen de omstandigheden haar, tegen haar en Franks gevoelens in, mee te gaan. De Britse journalist/redacteur (1953) schreef diverse romans, waarvan ‘Het lied van de loopgraven’ (1997) de beste en bekendste is. Ook in deze redelijk vertaalde roman vallen zijn onderkoelde stijl en rake beschrijving van de periode van de Koude Oorlog op. Dit is opnieuw een bijzonder boeiende roman waarin de persoonlijke situatie van Mary en Frank overtuigend wordt verbonden met een prima tijdsbeeld. Omslagfoto van een man en vrouw in omhelzing.

9,00

In stock

General

Full TitleDe tijd van haar leven
Original TitleOn Green Dolphin Street
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsFaulks, Sebastian
TranslatorsBauer, Hankie

Imprint

PublisherArchipel
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2002

Description

H x L x W13.6 x 0 x 21.6 cm
Pages566
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryAmerika, 1959. De Britse Mary van der Linden is een echt zondagskind: ze heeft een liefhebbende echtgenoot met een topbaan bij de Britse ambassade in Washington, twee heerlijke kinderen, en de meest fantastische ouders die iemand zich maar kan wensen. Het leven is voor Mary èèn bruisend feest, vol liefde en... jazz. Maar de stabiele jaren onder Eisenhouwer lopen ten einde en een nieuw tijdperk dient zich aan. RECENSIE: De Britse Mary van der Linden en haar man Charlie, die een hoge functie bij de Britse ambassade in Washington heeft, lijken in 1959 met hun twee kinderen een gelukkig gezin, ondanks Charlies toenemend drankgebruik. Maar als een van de gasten op een feestje bij hen, journalist Frank Renzo, contact blijft zoeken wordt Mary hartstochtelijk verliefd op hem en hij op haar. Tot haar verbazing geeft ze zich zonder schuldgevoel over aan een geheime relatie met Frank, die druk is met de verkiezingsstrijd tussen Kennedy en Nixon. Als haar man wordt overgeplaatst naar Londen, dwingen de omstandigheden haar, tegen haar en Franks gevoelens in, mee te gaan. De Britse journalist/redacteur (1953) schreef diverse romans, waarvan 'Het lied van de loopgraven' (1997) de beste en bekendste is. Ook in deze redelijk vertaalde roman vallen zijn onderkoelde stijl en rake beschrijving van de periode van de Koude Oorlog op. Dit is opnieuw een bijzonder boeiende roman waarin de persoonlijke situatie van Mary en Frank overtuigend wordt verbonden met een prima tijdsbeeld. Omslagfoto van een man en vrouw in omhelzing

Identifiers

SKUSKU-2717
ISBN 109063050038
ISBN 139789063050030