De tiende provincie
Boudens, Luc

Boudens, Luc. De tiende provincie. Antwerpen: Dedalus, 1988. 128 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding. Signatures: Signed by the Author with “Van Gansen Harte voor Mémé, 16 XI 1987. Luc”.

SUMMARY:
Zeven verhalen die een geheel vormen. Centraal staat een aantal Belgische militairen met hun familie en hun personeel, die voor korte of langere tijd in Duitsland verblijven en er als het ware een aparte provincie uitmaken. Boudens neemt niet alleen een loopje met die militaire aanwezigheid, maar plaatst vooral de lachwekkende mentaliteit van deze personages in een kitscherig en carnavalesk dekor. Dat levert wel eens aardige bladzijden op, in de zin van amusant. De provocerende joligheid wordt soms zelf ook kitscherig, en dan weet het boek niet altijd te ontsnappen aan karikaturale schetsmatigheid.

15,00

In stock

General

Full TitleDe tiende provincie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBoudens, Luc

Imprint

PublisherDedalus
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1988

Description

Pages128
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SignaturesSigned by the Author with "Van Gansen Harte voor Mémé, 16 XI 1987. Luc"
SummaryZeven verhalen die een geheel vormen. Centraal staat een aantal Belgische militairen met hun familie en hun personeel, die voor korte of langere tijd in Duitsland verblijven en er als het ware een aparte provincie uitmaken. Boudens neemt niet alleen een loopje met die militaire aanwezigheid, maar plaatst vooral de lachwekkende mentaliteit van deze personages in een kitscherig en carnavalesk dekor. Dat levert wel eens aardige bladzijden op, in de zin van amusant. De provocerende joligheid wordt soms zelf ook kitscherig, en dan weet het boek niet altijd te ontsnappen aan karikaturale schetsmatigheid

Identifiers

SKUSKU-7035