Out of stock

De suikersteeg
Mahfoez, Nagieb

Mahfoez, Nagieb. [Translated by Van Leeuwen, Richard]. De suikersteeg. (Original Title: As-Soekkariyya). Houten: Het Wereldvenster, 1993. 338 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 13 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het derde deel van een trilogie, waarin het leven van een middenklassefamilie in Cairo wordt beschreven. De drie kleinzoons van sajjid Abd-Al-Gawwaad geven treffend de politieke ontwikkelingen van rond 1940 in Egypte weer: de Wafd, de Moslimbroeders en het socialisme. Maar het gaat in dit verhaal niet alleen over politiek. Sociale en psychologische aspecten spelen een even grote rol. Kamaal is nu onderwijzer en filosoof geworden maar de status van de familie is afgebrokkeld. De vrouwen Amiena, Aisja en Khadiega ervaren die neergang het diepst. De trilogie geldt als het meesterwerk van Mahfoez, die in 1988 de Nobelprijs voor literatuur kreeg. Het is een heel onderhoudend boek, vol vaart en humor geschreven en voortreffelijk vertaald. Goedkope pocketeditie; kleine druk, krappe marge. Ook de voorgaande delen verschenen als pocket: deel 1: ‘Tussen twee paleizen’ en deel 2: ‘Paleis van verlangen’.

12,50

Out of stock

General

Full TitleDe suikersteeg
Original TitleAs-Soekkariyya
LanguageDutch
Original LanguageArabic

Creators

AuthorsMahfoez, Nagieb
TranslatorsVan Leeuwen, Richard

Imprint

PublisherHet Wereldvenster
Publishing PlaceHouten
Release Year1993

Description

H x L x W13 x 0 x 21.5 cm
Pages338
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryHet derde deel van een trilogie, waarin het leven van een middenklassefamilie in Cairo wordt beschreven. De drie kleinzoons van sajjid Abd-Al-Gawwaad geven treffend de politieke ontwikkelingen van rond 1940 in Egypte weer: de Wafd, de Moslimbroeders en het socialisme. Maar het gaat in dit verhaal niet alleen over politiek. Sociale en psychologische aspecten spelen een even grote rol. Kamaal is nu onderwijzer en filosoof geworden maar de status van de familie is afgebrokkeld. De vrouwen Amiena, Aisja en Khadiega ervaren die neergang het diepst. De trilogie geldt als het meesterwerk van Mahfoez, die in 1988 de Nobelprijs voor literatuur kreeg. Het is een heel onderhoudend boek, vol vaart en humor geschreven en voortreffelijk vertaald. Goedkope pocketeditie; kleine druk, krappe marge. Ook de voorgaande delen verschenen als pocket: deel 1: 'Tussen twee paleizen' en deel 2: 'Paleis van verlangen'

Identifiers

SKUSKU-2771
ISBN 109026960468
ISBN 139789026960468