De stille Amerikaan
Greene, Graham

Greene, Graham. [Translated by Scheepmaker, H. J.]. De stille Amerikaan. (Original Title: The Quiet American). Alphen aan den Rijn: A. W. Sijthoff, [publishing date unknown]. 194 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,2 cm. x 20,2 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Tom Fowler, een Engelse oorlogscorrespondent die al jaren in Saigon woont, wordt door de politie ondervraagd over de moord op de jonge Amerikaanse diplomaat Pyle, van wie men vermoedt dat hij voor de inlichtingendienst werkte. De cynische Fowler heeft Pyle goed gekend en door zijn ogen krijgt de lezer een beeld van de gedode Amerikaan. Dat beeld is echter niet altijd even zuiver, want Pyle stond op het punt te trouwen met Fowlers Vietnamese vriendin.
De stille Amerikaan geldt als een van de belangrijkste boeken over het postkoloniale Vietnam, waar de voortekenen van de op hande zijnde Vietnam-oorlog zich al duidelijk aftekenen. De grote mogendheden zetten in hun poging het land onder controle te krijgen onvermoede krachten in werking. De stille Amerikaan werd in 2003 opnieuw verfilmd met Michael Caine in de hoofdrol.

RECENSIE:
Een tijdens de oorlog tussen de Fransen en de onafhankelijkheidsbeweging Vietminh in Indo-China spelend verhaal, waarin de ontmoeting tussen een jonge idealistische Amerikaan en een ontgoochelde Engelsman het hoofdthema vormt. Een jongeman, vol idealen en boekenwijsheid naar Frans Indo-China gekomen als lid van een Amerikaanse missie voor economische hulp, mengt zich, zonder enige kennis van de achtergronden, in de politiek met de bedoeling een derde macht te creeren naast de Fransen en de Vietminh. Een boeiende roman over het postkoloniale Vietnam, kort voor de Vietnam-oorlog. In 2002 opnieuw verfilmd (‘The quiet American’) met Michael Caine.

11,00

In stock

General

Full TitleDe stille Amerikaan
Original TitleThe Quiet American
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGreene, Graham
TranslatorsScheepmaker, H. J.

Imprint

PublisherA. W. Sijthoff
Publishing PlaceAlphen aan den Rijn

Description

H x L x W13.2 x 0 x 20.2 cm
Pages194
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryTom Fowler, een Engelse oorlogscorrespondent die al jaren in Saigon woont, wordt door de politie ondervraagd over de moord op de jonge Amerikaanse diplomaat Pyle, van wie men vermoedt dat hij voor de inlichtingendienst werkte. De cynische Fowler heeft Pyle goed gekend en door zijn ogen krijgt de lezer een beeld van de gedode Amerikaan. Dat beeld is echter niet altijd even zuiver, want Pyle stond op het punt te trouwen met Fowlers Vietnamese vriendin. De stille Amerikaan geldt als een van de belangrijkste boeken over het postkoloniale Vietnam, waar de voortekenen van de op hande zijnde Vietnam-oorlog zich al duidelijk aftekenen. De grote mogendheden zetten in hun poging het land onder controle te krijgen onvermoede krachten in werking. De stille Amerikaan werd in 2003 opnieuw verfilmd met Michael Caine in de hoofdrol. RECENSIE: Een tijdens de oorlog tussen de Fransen en de onafhankelijkheidsbeweging Vietminh in Indo-China spelend verhaal, waarin de ontmoeting tussen een jonge idealistische Amerikaan en een ontgoochelde Engelsman het hoofdthema vormt. Een jongeman, vol idealen en boekenwijsheid naar Frans Indo-China gekomen als lid van een Amerikaanse missie voor economische hulp, mengt zich, zonder enige kennis van de achtergronden, in de politiek met de bedoeling een derde macht te creeren naast de Fransen en de Vietminh. Een boeiende roman over het postkoloniale Vietnam, kort voor de Vietnam-oorlog. In 2002 opnieuw verfilmd ('The quiet American') met Michael Caine

Identifiers

SKUSKU-2351
ISBN 109021831082
ISBN 139789021831084