De stenen dagboeken
Shields, Carol

Shields, Carol. [Translated by Gossije, Marianne]. De stenen dagboeken. (Original Title: The Stone Diaries). Breda: De Geus – Epo, 1995. 349 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Madelief Goedewil komt in 1995 op wonderlijke wijze ter wereld in een dorpje op de droge Caadese prairie. Carol Shields weet het leven van deze `gewone’ vrouw zo te beschrijven dat het mysterie in het allerdaagse voelbaar eb zichtbaar wordt, Wie STENEN DAGBOEKEN heeft gelezen zak Madelief Goedewil koesteren als een dierbare vriendin.

RECENSIE:
Aan de hand van een gefingeerde biografie van Madelief Goedewil (Daisy Goodwill in de Engelstalige versie), die leeft van 1905 tot begin jaren negentig, schetst Carol Shields de geschiedenis van een Canadese familie in deze eeuw. Het boek is afwisselend geschreven in de eerste en derde persoon enkelvoud en vanuit het perspektief van talloze personages: behalve Madelief worden haar echtgenoten, kinderen, vrienden en bekenden gevolgd. Hier en daar wordt overgeschakeld op de briefvorm. In ieder hoofdstuk wordt een tijdssprong van ongeveer tien jaar gemaakt, te beginnen in 1905. Een boeiend, humoristisch en afwisselend geschreven boek dat naar het eind toe een iets minder geïnspireerde indruk maakt. Er zijn zelfs een stamboom en foto’s van personages toegevoegd (in werkelijkheid mensen die niets met het verhaal te maken hebben!). ‘De stenen dagboeken’ werd genomineerd voor de Booker Prize en onderscheiden met de Canadese Governor-General’s Award.

7,50

In stock

General

Full TitleDe stenen dagboeken
Original TitleThe Stone Diaries
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsShields, Carol
TranslatorsGossije, Marianne

Imprint

PublisherDe Geus - Epo
Publishing PlaceBreda
Release Year1995

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages349
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryMadelief Goedewil komt in 1995 op wonderlijke wijze ter wereld in een dorpje op de droge Caadese prairie. Carol Shields weet het leven van deze `gewone' vrouw zo te beschrijven dat het mysterie in het allerdaagse voelbaar eb zichtbaar wordt, Wie STENEN DAGBOEKEN heeft gelezen zak Madelief Goedewil koesteren als een dierbare vriendin. RECENSIE: Aan de hand van een gefingeerde biografie van Madelief Goedewil (Daisy Goodwill in de Engelstalige versie), die leeft van 1905 tot begin jaren negentig, schetst Carol Shields de geschiedenis van een Canadese familie in deze eeuw. Het boek is afwisselend geschreven in de eerste en derde persoon enkelvoud en vanuit het perspektief van talloze personages: behalve Madelief worden haar echtgenoten, kinderen, vrienden en bekenden gevolgd. Hier en daar wordt overgeschakeld op de briefvorm. In ieder hoofdstuk wordt een tijdssprong van ongeveer tien jaar gemaakt, te beginnen in 1905. Een boeiend, humoristisch en afwisselend geschreven boek dat naar het eind toe een iets minder geïnspireerde indruk maakt. Er zijn zelfs een stamboom en foto's van personages toegevoegd (in werkelijkheid mensen die niets met het verhaal te maken hebben!). 'De stenen dagboeken' werd genomineerd voor de Booker Prize en onderscheiden met de Canadese Governor-General's Award

Identifiers

SKUSKU-4045
ISBN 109052262160
ISBN 139789052262161