De stem van Europa
Wielek, H.

Wielek, H.. De stem van Europa. Amsterdam / Antwerpen: Van Ditmar, 1947. Printed by J. K. Smit & Zonen, Amsterdam. 210 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 18 cm. x 25 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Flaptekst: Dit boek wil U een overzicht geven van de poëzie uit de achter ons liggende jaren of zoals Prof. Anton v. Duinkerken in zijn inleiding zegt: “Dit boek wil duidelijk maken, waartegen de dichters gedurende de jaren van bezetting in opstand gekomen zijn en om welke redenen zij in opstand kwamen”. Wij kunnen hier in de Nederlandse vertaling kennis maken met de beste uitingen der poëzie uit een aantal Europese landen.
Voor elk dezer landen werd een representatieve keuze gemaakt door een aantal zeer bevoegde medewerkers en een literair overzicht gegeven over elk land.
De voor ieder land gekozen verzen worden steeds voorafgegaan door een in de oorspronkelijke taal afgedrukte tekst van het beste gedicht van elk land. Déze stemmen uit Europa vormen, ondanks alle verschillen en schakeringen: een harmonisch koor – de stem van Europa. Deze stem bleef roepen in de nacht. Ondanks bedreiging en door. Juist – ten gevolge van door en bedreiging! Europa heeft bewezen, dat het nog kracht en vitaliteit bezit.
De lezer krijgt een uitstekend overzicht van het wezen en de betekenis van de poëzie, die in al haar uitingen wordt gedragen door de vurige drang naar vrijheid en gerechtigheid..

12,50

In stock

General

Full TitleDe stem van Europa
LanguageDutch
Original LanguageMultiple Languages

Creators

AuthorsWielek, H.

Imprint

PublisherVan Ditmar
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
PrinterJ. K. Smit & Zonen
Printing PlaceAmsterdam
Release Year1947

Description

H x L x W18 x 0 x 25 cm
Pages210
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryFlaptekst: Dit boek wil U een overzicht geven van de poëzie uit de achter ons liggende jaren of zoals Prof. Anton v. Duinkerken in zijn inleiding zegt: "Dit boek wil duidelijk maken, waartegen de dichters gedurende de jaren van bezetting in opstand gekomen zijn en om welke redenen zij in opstand kwamen". Wij kunnen hier in de Nederlandse vertaling kennis maken met de beste uitingen der poëzie uit een aantal Europese landen. Voor elk dezer landen werd een representatieve keuze gemaakt door een aantal zeer bevoegde medewerkers en een literair overzicht gegeven over elk land. De voor ieder land gekozen verzen worden steeds voorafgegaan door een in de oorspronkelijke taal afgedrukte tekst van het beste gedicht van elk land. Déze stemmen uit Europa vormen, ondanks alle verschillen en schakeringen: een harmonisch koor - de stem van Europa. Deze stem bleef roepen in de nacht. Ondanks bedreiging en door. Juist - ten gevolge van door en bedreiging! Europa heeft bewezen, dat het nog kracht en vitaliteit bezit. De lezer krijgt een uitstekend overzicht van het wezen en de betekenis van de poëzie, die in al haar uitingen wordt gedragen door de vurige drang naar vrijheid en gerechtigheid.

Identifiers

SKUSKU-7663