De schuilplaats
Azzopardi, Trezza

Azzopardi, Trezza. [Translated by van Sligter, May]. De schuilplaats. (Original Title: The Hiding Place). Amsterdam: De Bezige Bij, 2000. 302 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,7 cm. x 21,6 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Levensecht, ontroerend en springlevend; De Schuilplaats opent alle deuren en laat ons vervolgens binnen in een zeer gevoelige, schitterend ongewone wereld.’ Andrea Ashworth

Het is 1948 als Frank Gaucl van de boot stapt die hem van Malta naar Engeland heeft gebracht, en de koudste winter in tijden. Eén kartonnen koffer heeft hij’ meegenomen, en veel verwachtingen. Wat hij in Engeland vindt is een vriend, Salvatore, een vrouw, Mary, en vijf dochters. En verder een heleboel ellende.
De schuilplaats is het hartverscheurende verhaal van een immigrantenfamilie in Engeland, verteld door de dochter, Dolores. Het boek begint als Mary zwanger is van haar zesde kind en Frank zit te gokken aan de kaarttafel. Deze keer moet het een jongen zijn!
Trezza Azzopardi, een verbluffend nieuw schrijftalent, schetst een levendig beeld van de jaren zestig in Cardiff, de cafés en bars, de bouwvallen, de gokhallen en de geur van frituurvet.

‘Azzopardi heeft een verzengend en aangrijpend boek geschreven over de ravage en wanhoop waarin een familie gestort kan worden; maar ook over hoe de banden binnen deze familie zich niet laten vernietigen, ondanks geweld,armoede, de tijd, brand -alles.’ The Observer

Trezza Azzopardi is geboren in Cardiff en woont in Norwich, Egeland. Onlangs voltooide ze haar studie creative writing aan de Universiteit van East Anglia. De schuilplaats is haar debuutroman en wordt in de Engelse pers vergeleken met het werk van Frank McCourt en Andrea Ashworth.

RECENSIE:
Begin jaren ’50 komen immigranten uit Malta in Cardiff, Wales, in de hoop op een beter bestaan. Wat als een optimistische onderneming begon, blijkt in de praktijk tegen te vallen. Frank valt in handen van onderwereldfiguren en weet ten slotte niet beter dan aan de goktafel het beetje geld dat er is te verspelen. Hij is inmiddels getrouwd en het is de jongste dochter die dit verhaal vertelt. Het boek geeft een goed beeld van de samenleving en de onderwereld in deze havenplaats. Ongelooflijk dat tot in de jaren ’70 deze toestanden bestonden. Het gezin blijft intact, vooral ook door burenhulp. Aangrijpend, levendig en boeiend geheel; goede karaktertekening. Deze debuutroman van de Britse schrijfster (in Cardiff geboren) werd genomineerd voor de Bookerprijs 2000.

7,50

In stock

General

Full TitleDe schuilplaats
Original TitleThe Hiding Place
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAzzopardi, Trezza
Translatorsvan Sligter, May

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2000

Description

H x L x W13.7 x 0 x 21.6 cm
Pages302
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

Summary'Levensecht, ontroerend en springlevend; De Schuilplaats opent alle deuren en laat ons vervolgens binnen in een zeer gevoelige, schitterend ongewone wereld.' Andrea Ashworth Het is 1948 als Frank Gaucl van de boot stapt die hem van Malta naar Engeland heeft gebracht, en de koudste winter in tijden. Eén kartonnen koffer heeft hij' meegenomen, en veel verwachtingen. Wat hij in Engeland vindt is een vriend, Salvatore, een vrouw, Mary, en vijf dochters. En verder een heleboel ellende. De schuilplaats is het hartverscheurende verhaal van een immigrantenfamilie in Engeland, verteld door de dochter, Dolores. Het boek begint als Mary zwanger is van haar zesde kind en Frank zit te gokken aan de kaarttafel. Deze keer moet het een jongen zijn! Trezza Azzopardi, een verbluffend nieuw schrijftalent, schetst een levendig beeld van de jaren zestig in Cardiff, de cafés en bars, de bouwvallen, de gokhallen en de geur van frituurvet. 'Azzopardi heeft een verzengend en aangrijpend boek geschreven over de ravage en wanhoop waarin een familie gestort kan worden; maar ook over hoe de banden binnen deze familie zich niet laten vernietigen, ondanks geweld,armoede, de tijd, brand -alles.' The Observer Trezza Azzopardi is geboren in Cardiff en woont in Norwich, Egeland. Onlangs voltooide ze haar studie creative writing aan de Universiteit van East Anglia. De schuilplaats is haar debuutroman en wordt in de Engelse pers vergeleken met het werk van Frank McCourt en Andrea Ashworth. RECENSIE: Begin jaren '50 komen immigranten uit Malta in Cardiff, Wales, in de hoop op een beter bestaan. Wat als een optimistische onderneming begon, blijkt in de praktijk tegen te vallen. Frank valt in handen van onderwereldfiguren en weet ten slotte niet beter dan aan de goktafel het beetje geld dat er is te verspelen. Hij is inmiddels getrouwd en het is de jongste dochter die dit verhaal vertelt. Het boek geeft een goed beeld van de samenleving en de onderwereld in deze havenplaats. Ongelooflijk dat tot in de jaren '70 deze toestanden bestonden. Het gezin blijft intact, vooral ook door burenhulp. Aangrijpend, levendig en boeiend geheel; goede karaktertekening. Deze debuutroman van de Britse schrijfster (in Cardiff geboren) werd genomineerd voor de Bookerprijs 2000

Identifiers

SKUSKU-2341
ISBN 109023439899
ISBN 139789023439899