De rots van Tanios
Maalouf, Amin

Maalouf, Amin. [Translated by Gratama, Eef]. De rots van Tanios. (Original Title: Le Rocher de Tanios). Amsterdam: Arena, 1994. 319 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Tanios, de hoofdpersoon uit het boek, is een mysterieuze figuur, die zijn dorp steeds opnieuw ongeluk brengt. Hij is de zoon van Lamia en Gerios en zijn vader is intendant van de sjeik. Het gerucht gaat dat niet Gerios, maar de sjeik zijn verwekker is. Als Tanios deze roddel ter ore komt, keert hij zich tegen zijn vader, de sjeik en het hele dorp. Hij sluit vriendschap met Roukoz, de voormalige intendant, die na zijn verbanning wegens oplichting als rijk man is teruggekeerd. Tanios is overgeleverd aan het lot, net zoals in Griekse tragedies. Hij veroorzaakt een oorlog tussen de christenen van zijn dorp en een naburige Druzengemeenschap, waarna hij spoorloos verdwijnt. De kiem van de oorlog, die Libanon nog zo lang zal teisteren, is daarmee gelegd.

RECENSIE:
De dramatische levensgeschiedenis van Tanios, zoon van de mooie Lamia. Zij wonen in een bergdorpje in Libanon als de pasja van Egypte oorlog voert tegen de Osmanen. Na allerlei intriges (wie is zijn echte vader? de patriarch wordt vermoord) vlucht Tanios naar Cyprus. Hij komt terug als een held, maar verdwijnt op raadselachtige wijze voorgoed uit het dorp. Het boek is vrij geinspireerd op een waar gebeurd verhaal: de moord op een patriarch in de 19e eeuw. Maalouf, afkomstig uit Libanon, heeft veel geschreven, maar dit behoort zeker tot zijn betere boeken. Het kreeg de Prix Goncourt 1993. Een boeiend vertelde dorpskroniek, mengeling van geschiedschrijving en fictie. Door de vetes in dit bergdorp kun je je voorstellen hoe politieke ontwikkelingen in veel groter verband kunnen ontstaan.

14,50

In stock

General

Full TitleDe rots van Tanios
Original TitleLe Rocher de Tanios
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsMaalouf, Amin
TranslatorsGratama, Eef

Imprint

PublisherArena
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1994

Description

H x L x W14.5 x 0 x 21.5 cm
Pages319
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryTanios, de hoofdpersoon uit het boek, is een mysterieuze figuur, die zijn dorp steeds opnieuw ongeluk brengt. Hij is de zoon van Lamia en Gerios en zijn vader is intendant van de sjeik. Het gerucht gaat dat niet Gerios, maar de sjeik zijn verwekker is. Als Tanios deze roddel ter ore komt, keert hij zich tegen zijn vader, de sjeik en het hele dorp. Hij sluit vriendschap met Roukoz, de voormalige intendant, die na zijn verbanning wegens oplichting als rijk man is teruggekeerd. Tanios is overgeleverd aan het lot, net zoals in Griekse tragedies. Hij veroorzaakt een oorlog tussen de christenen van zijn dorp en een naburige Druzengemeenschap, waarna hij spoorloos verdwijnt. De kiem van de oorlog, die Libanon nog zo lang zal teisteren, is daarmee gelegd. RECENSIE: De dramatische levensgeschiedenis van Tanios, zoon van de mooie Lamia. Zij wonen in een bergdorpje in Libanon als de pasja van Egypte oorlog voert tegen de Osmanen. Na allerlei intriges (wie is zijn echte vader? de patriarch wordt vermoord) vlucht Tanios naar Cyprus. Hij komt terug als een held, maar verdwijnt op raadselachtige wijze voorgoed uit het dorp. Het boek is vrij geinspireerd op een waar gebeurd verhaal: de moord op een patriarch in de 19e eeuw. Maalouf, afkomstig uit Libanon, heeft veel geschreven, maar dit behoort zeker tot zijn betere boeken. Het kreeg de Prix Goncourt 1993. Een boeiend vertelde dorpskroniek, mengeling van geschiedschrijving en fictie. Door de vetes in dit bergdorp kun je je voorstellen hoe politieke ontwikkelingen in veel groter verband kunnen ontstaan

Identifiers

SKUSKU-2774
ISBN 109069742063
ISBN 139789069742069