De romantici
Hikmet, Nâzim

Hikmet, Nâzim. [Translated by Van Den Munkhof, Wim]. De romantici. (Original Title: Yasamak Güzel Sey Be Kardesim). Breda: De Geus / Epo, 1995. 219 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
In De romantici kijkt Nâzim Hikmet, door de ogen van hoofdpersoon Ahmet, terug op zijn eigen leven. Hij kijkt terug naar zijn jeugd en zijn vlucht uit Istanbul naar Anatolië waar de onafhankelijkheidsstrijd begon. Hij beschrijft zijn vertrek naar de Sovjetunie en de heimwee naar Turkije die hem langzaam verteert. Maar hij blikt ook vooruit naar periodes waarin vrienden in Turkije aan vervolgingen en vreselijke martelingen blootstaan.
De romantici combineert politieke omstandigheden op een zeer innemende manier met de subjectieve beleving van Ahmet die tot uiting komt in zijn verliefdheden, zijn jaloezie, zijn twijfel en onzekerheid en zijn medeleven met gemartelde vrienden.
De romantici was Hikmets enige roman en tevens laatste werk.

RECENSIE:
Turkije’s grootste schrijver leefde van 1902 tot 1963. Hij werd geboren in Saloniki en stierf in Moskou als balling. Er staat nu een standbeeld van hem in Ankara: hij is echter nog niet volledig gerehabiliteerd, op grond van zijn communistische opvattingen wordt hij als landverrader beschouwd. Dit is zijn tweede grote werk dat bij deze uitgever in het Nederlands is vertaald (na ‘Mensenlandschappen’, a.i. 95-20-086-X). De hoofdpersoon in deze roman kijkt terug op zijn leven, zijn jeugd, de Turkse onafhankelijkheidsstrijd (1919-1923), zijn vertrek naar de Sovjet-Unie, zijn heimwee naar Turkije, zijn vaderland. Deze zeer autobiografische gegevens zijn het hoofdthema in al zijn werken; naast schrijver was hij een groot dichter; dit werk is zijn enige echte roman en tevens zijn laatste werk. De hoofdpersoon Ahmet is politiek geëngageerd, maar vooral mens van zijn tijd met al zijn jaloezie, verliefdheden, angsten en medelevendheid met zijn gemartelde vrienden.

15,00

In stock

General

Full TitleDe romantici
Original TitleYasamak Güzel Sey Be Kardesim
LanguageDutch
Original LanguageTurkish

Creators

AuthorsHikmet, Nâzim
TranslatorsVan Den Munkhof, Wim

Imprint

PublisherDe Geus / Epo
Publishing PlaceBreda
Release Year1995

Description

H x L x W13 x 0 x 20.5 cm
Pages219
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn De romantici kijkt Nâzim Hikmet, door de ogen van hoofdpersoon Ahmet, terug op zijn eigen leven. Hij kijkt terug naar zijn jeugd en zijn vlucht uit Istanbul naar Anatolië waar de onafhankelijkheidsstrijd begon. Hij beschrijft zijn vertrek naar de Sovjetunie en de heimwee naar Turkije die hem langzaam verteert. Maar hij blikt ook vooruit naar periodes waarin vrienden in Turkije aan vervolgingen en vreselijke martelingen blootstaan. De romantici combineert politieke omstandigheden op een zeer innemende manier met de subjectieve beleving van Ahmet die tot uiting komt in zijn verliefdheden, zijn jaloezie, zijn twijfel en onzekerheid en zijn medeleven met gemartelde vrienden. De romantici was Hikmets enige roman en tevens laatste werk. RECENSIE: Turkije's grootste schrijver leefde van 1902 tot 1963. Hij werd geboren in Saloniki en stierf in Moskou als balling. Er staat nu een standbeeld van hem in Ankara: hij is echter nog niet volledig gerehabiliteerd, op grond van zijn communistische opvattingen wordt hij als landverrader beschouwd. Dit is zijn tweede grote werk dat bij deze uitgever in het Nederlands is vertaald (na 'Mensenlandschappen', a.i. 95-20-086-X). De hoofdpersoon in deze roman kijkt terug op zijn leven, zijn jeugd, de Turkse onafhankelijkheidsstrijd (1919-1923), zijn vertrek naar de Sovjet-Unie, zijn heimwee naar Turkije, zijn vaderland. Deze zeer autobiografische gegevens zijn het hoofdthema in al zijn werken; naast schrijver was hij een groot dichter; dit werk is zijn enige echte roman en tevens zijn laatste werk. De hoofdpersoon Ahmet is politiek geëngageerd, maar vooral mens van zijn tijd met al zijn jaloezie, verliefdheden, angsten en medelevendheid met zijn gemartelde vrienden

Identifiers

SKUSKU-2801
ISBN 10905226225X
ISBN 139789052262253