De rokkenjagers
Faro, Isaac

Faro, Isaac. De rokkenjagers. Amsterdam: Em. Querido, 1963. 234 pages. Volumes: 1 volume. Series: Reuzensalamander. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Naar de identiteit van Isaac Faro (wiens naam als een pseudoniem werd gezien) is bij het verschijnen van zijn debuut Heksen huilen niet of De oranje pyjama allerwegen gegist. Vele namen zijn genoemd. Soms was men, op een merkwaardige wijze, dicht bij de waarheid.
De rokkenjagers, een soort speurdersroman, is Faro’s tweede boek. Er wordt inderdaad door het dolle heen gejaagd, op een veelkleurige rok en op de eveneens verdwenen inhoud van dit veelbelovende kledingstuk. Het gedoe begint op een architectenbureau (in een minutieuze parodie weergegeven), dat in een kantoorgebouw aan de Amsterdamse gracht is gevestigd. Maar de onderzoekingen strekken zich ver uit, tot in Zeeland, waar ook Heksen huilen niet zich afspeelt (is dat misschien een gegeven voor de zoekers naar Faro?) en dat de schrijver even vertrouwd moet zijn als de eilandenstad aan het IJ. De roman eindigt ook, maar hoe… Dit mogen alleen de lezers van De rokkenjagers weten.

7,00

In stock

General

Full TitleDe rokkenjagers
SeriesReuzensalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsFaro, Isaac

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1963

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages234
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryNaar de identiteit van Isaac Faro (wiens naam als een pseudoniem werd gezien) is bij het verschijnen van zijn debuut Heksen huilen niet of De oranje pyjama allerwegen gegist. Vele namen zijn genoemd. Soms was men, op een merkwaardige wijze, dicht bij de waarheid. De rokkenjagers, een soort speurdersroman, is Faro's tweede boek. Er wordt inderdaad door het dolle heen gejaagd, op een veelkleurige rok en op de eveneens verdwenen inhoud van dit veelbelovende kledingstuk. Het gedoe begint op een architectenbureau (in een minutieuze parodie weergegeven), dat in een kantoorgebouw aan de Amsterdamse gracht is gevestigd. Maar de onderzoekingen strekken zich ver uit, tot in Zeeland, waar ook Heksen huilen niet zich afspeelt (is dat misschien een gegeven voor de zoekers naar Faro?) en dat de schrijver even vertrouwd moet zijn als de eilandenstad aan het IJ. De roman eindigt ook, maar hoe... Dit mogen alleen de lezers van De rokkenjagers weten

Identifiers

SKUSKU-7949