De overoever
Van Wilderode, Anton

Van Wilderode, Anton. De overoever. Antwerpen: Stichting Mercator-Plantijn, 1983. Printed by Sanderus, Oudenaarde. 68 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 17 cm. x 24 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Anton van Wilderode (1918), priester, dichter, prozaschrijver, leraar klassieke talen aan een kleinseminarie, vertaler van o.a. Vergilius, heeft een omvangrijk en gewaardeerd oeuvre op zijn naam.
Anton van Wilderode is het pseudoniem van Cyriel Paul Coupé. Andere pseudoniemen: Maurits Wille, Jan van Moerbeke, Jan van Tuyl. Het pseudoniem Anton van Wilderode, hanteert hij om twee redenen: enerzijds wil hij zijn religieuze roeping van zijn dichterlijke roeping scheiden, anderzijds vindt hij zijn eigen naam Coupé te Frans klinken.
Van Wilderode was een overtuigd Vlaming, een combinatie die herinnert aan Guido Gezelle.
De symbiose van literatuur, katholicisme en Vlaams engagement, heeft in de Vlaamse letterkunde een lange traditie. (Wies Moens, Marnix Gijsen, P.G. Buckinx en vele anderen).
Van Wilderodes bijdrage beperkt zich niet tot medewerking aan Vlaamse georiënteerde katholieke tijdschriften als Dietsche Warande & Belfort, Roeping, Nieuwe Stemmen en Vlaanderen, hij werkt ook actief mee aan Vlaams nationalistische manifestaties.
Van Wilderode was ook vertaler van klassieke teksten.
Vooral Vergilius (Aneis, Bucolica en Georgica) en Horatius hebben zijn levenslange belangstelling..

7,00

In stock

General

Full TitleDe overoever
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Wilderode, Anton

Imprint

PublisherStichting Mercator-Plantijn
Publishing PlaceAntwerpen
PrinterSanderus
Printing PlaceOudenaarde
Release Year1983

Description

H x L x W17 x 0 x 24 cm
Pages68
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryAnton van Wilderode (1918), priester, dichter, prozaschrijver, leraar klassieke talen aan een kleinseminarie, vertaler van o.a. Vergilius, heeft een omvangrijk en gewaardeerd oeuvre op zijn naam. Anton van Wilderode is het pseudoniem van Cyriel Paul Coupé. Andere pseudoniemen: Maurits Wille, Jan van Moerbeke, Jan van Tuyl. Het pseudoniem Anton van Wilderode, hanteert hij om twee redenen: enerzijds wil hij zijn religieuze roeping van zijn dichterlijke roeping scheiden, anderzijds vindt hij zijn eigen naam Coupé te Frans klinken. Van Wilderode was een overtuigd Vlaming, een combinatie die herinnert aan Guido Gezelle. De symbiose van literatuur, katholicisme en Vlaams engagement, heeft in de Vlaamse letterkunde een lange traditie. (Wies Moens, Marnix Gijsen, P.G. Buckinx en vele anderen). Van Wilderodes bijdrage beperkt zich niet tot medewerking aan Vlaamse georiënteerde katholieke tijdschriften als Dietsche Warande & Belfort, Roeping, Nieuwe Stemmen en Vlaanderen, hij werkt ook actief mee aan Vlaams nationalistische manifestaties. Van Wilderode was ook vertaler van klassieke teksten. Vooral Vergilius (Aneis, Bucolica en Georgica) en Horatius hebben zijn levenslange belangstelling.

Identifiers

SKUSKU-1199