De opkomst van Niccolò
Dunnett, Dorothy

Dunnett, Dorothy. [Translated by Holwerda, Ytje]. De opkomst van Niccolò. (Original Title: Niccolò Rising). Utrecht: Luitingh, 1988. 511 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Claes, de onwettige zoon van een edele, komt op zijn tiende als leerjongen in dienst van een handelsfirma in Brugge. Als hij volwassen is, gaat hij een steeds belangrijker rol spelen, en krijgt hij meer tegenstanders door zijn succes, ook in het amoureuze vlak. Uiteindelijk trouwt hij met de eigenaresse van het handelshuis en brengt hij de firma tot grote bloei door zijn verstandige optreden. De Engelse Dorothy Dunnett heeft een boeiende roman geschreven, die bovendien en passant veel informatie geeft over het leven in een Vlaamse stad in de middeleeuwen. Ze vertelt een goed verhaal, dat enkele onverwachte wendingen neemt en de aandacht blijft vasthouden. Doordat iedere sentimentaliteit en nadrukkelijke romantiek ontbreken, zal dit boek vooral gewaardeerd worden door lezers die zijn geinteresseerd in de geschiedenis van Vlaanderen in de 15e eeuw.

14,50

In stock

General

Full TitleDe opkomst van Niccolò
Original TitleNiccolò Rising
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsDunnett, Dorothy
TranslatorsHolwerda, Ytje

Imprint

PublisherLuitingh
Publishing PlaceUtrecht
Release Year1988

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages511
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryClaes, de onwettige zoon van een edele, komt op zijn tiende als leerjongen in dienst van een handelsfirma in Brugge. Als hij volwassen is, gaat hij een steeds belangrijker rol spelen, en krijgt hij meer tegenstanders door zijn succes, ook in het amoureuze vlak. Uiteindelijk trouwt hij met de eigenaresse van het handelshuis en brengt hij de firma tot grote bloei door zijn verstandige optreden. De Engelse Dorothy Dunnett heeft een boeiende roman geschreven, die bovendien en passant veel informatie geeft over het leven in een Vlaamse stad in de middeleeuwen. Ze vertelt een goed verhaal, dat enkele onverwachte wendingen neemt en de aandacht blijft vasthouden. Doordat iedere sentimentaliteit en nadrukkelijke romantiek ontbreken, zal dit boek vooral gewaardeerd worden door lezers die zijn geinteresseerd in de geschiedenis van Vlaanderen in de 15e eeuw

Identifiers

SKUSKU-2718
ISBN 109024518431
ISBN 139789024518432