De ontdekking van de hemel
Mulisch, Harry

Mulisch, Harry. De ontdekking van de hemel. Amsterdam: De Bezige Bij, 2000. 905 pages. Volumes: 1 of 1 volume. 29th edition. 14,5 cm. x 20,5 cm..
Condition: Good. No dustjacket. Hardcover.

SUMMARY:
Deze turfdikke Mulisch doet vooral denken aan de intellectuele feuilletons van Thomas Mann (‘De toverberg’, ‘Doctor Faustus’): uiterst leesbaar en hoogst interessant tegelijk. Het is onder veel meer de artistieke verbeelding van het thema dat in ‘De compositie van de wereld’ al studieus werd benaderd: de paradox als het laatste woord in zaken van hoofd en hart. Dat thema is ingenieus doorgecomponeerd in de levensgeschiedenissen van twee vrienden (waarvoor de schaker Donner en Mulisch zelf duidelijk model stonden) en de manipulaties van die levens door enkele engelen. Deze engelen zijn ontsteld door de technische almacht van de mens in leven (genetica) en dood (Auschwitz) en willen het verbond tussen God en mens ongedaan maken. De 65 hoofdstukken zijn gesteld in opvallend soepel en verzorgd Nederlands en geven een spectaculair panorama van de preoccupaties en stilistische vaardigheden van deze duivelskunstenaar (1927-2010).

10,00

In stock

General

Full TitleDe ontdekking van de hemel
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMulisch, Harry

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2000

Description

H x L x W14.5 x 0 x 20.5 cm
Pages905
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionGoodNo dustjacket

Editorial

Edition29th edition

Info

SummaryDeze turfdikke Mulisch doet vooral denken aan de intellectuele feuilletons van Thomas Mann ('De toverberg', 'Doctor Faustus'): uiterst leesbaar en hoogst interessant tegelijk. Het is onder veel meer de artistieke verbeelding van het thema dat in 'De compositie van de wereld' al studieus werd benaderd: de paradox als het laatste woord in zaken van hoofd en hart. Dat thema is ingenieus doorgecomponeerd in de levensgeschiedenissen van twee vrienden (waarvoor de schaker Donner en Mulisch zelf duidelijk model stonden) en de manipulaties van die levens door enkele engelen. Deze engelen zijn ontsteld door de technische almacht van de mens in leven (genetica) en dood (Auschwitz) en willen het verbond tussen God en mens ongedaan maken. De 65 hoofdstukken zijn gesteld in opvallend soepel en verzorgd Nederlands en geven een spectaculair panorama van de preoccupaties en stilistische vaardigheden van deze duivelskunstenaar (1927-2010)

Identifiers

SKUSKU-7981
ISBN 109023438787