De ontaarde slapers
Ruyslinck, Ward

Ruyslinck, Ward. De ontaarde slapers. Brussel: A. Manteau, 1957. Printed by Mouton & Co., Den Haag. 127 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 19,5 cm..
Condition: Fine. Dust Jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
Ward Ruyslinck vertelt ons in dit boek over het leven van een werkschuw echtpaar. De man, een aartsleugenaar, heeft zijn leven lang slechts één beroep uitgeoefend: dat van werkloze. De vrouw, even lui als haar man, wordt beheerst door een ziekelijke angst voor een nieuwe oorlog. Ze werken niet, omdat ze het nut van werken niet inzien, want ze hebben immers niets meer van het leven te verwachten? Maar dan, op een vroege lentedag, lijkt het of de man toch iets ontdekt van de schoonheid, van het leven. Hij wordt rusteloos, zo zeer dat hij zelfs niet meer de rust vindt voor zijn meest geliefde bezigheid: slapen. En juist deze rusteloosheid wordt hem noodlottig… Ruyslinck heeft dit gegeven uitgewerkt tot een fascinerend verhaal dat U in één ruk zult uitlezen: nu eens glimlachend om de grimmige humor, dan weer hoofdschuddend.

RECENSIE:
Een obsederende kleine roman over een echtpaar van middelbare leeftijd dat door een volkomen negatieve levensverhouding de dag vult met slapen. De eerste poging om tot iets anders te komen wordt hen echter noodlottig. Ruyslinck werd voor dit debuut bekroond met de romanprijs van Hilvarenbeek en de romanprijs van de provincie Antwerpen. Voorts werd het vertaald in het Engels, Duits, Spaans, Roemeens en Pools. Vanwege o.a. de geringe omvang geliefde eindexamenliteratuur..

15,00

In stock

General

Full TitleDe ontaarde slapers
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRuyslinck, Ward

Imprint

PublisherA. Manteau
Publishing PlaceBrussel
PrinterMouton & Co.
Printing PlaceDen Haag
Release Year1957

Description

H x L x W12.5 x 0 x 19.5 cm
Pages127
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust Jacket missing

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryWard Ruyslinck vertelt ons in dit boek over het leven van een werkschuw echtpaar. De man, een aartsleugenaar, heeft zijn leven lang slechts één beroep uitgeoefend: dat van werkloze. De vrouw, even lui als haar man, wordt beheerst door een ziekelijke angst voor een nieuwe oorlog. Ze werken niet, omdat ze het nut van werken niet inzien, want ze hebben immers niets meer van het leven te verwachten? Maar dan, op een vroege lentedag, lijkt het of de man toch iets ontdekt van de schoonheid, van het leven. Hij wordt rusteloos, zo zeer dat hij zelfs niet meer de rust vindt voor zijn meest geliefde bezigheid: slapen. En juist deze rusteloosheid wordt hem noodlottig... Ruyslinck heeft dit gegeven uitgewerkt tot een fascinerend verhaal dat U in één ruk zult uitlezen: nu eens glimlachend om de grimmige humor, dan weer hoofdschuddend. RECENSIE: Een obsederende kleine roman over een echtpaar van middelbare leeftijd dat door een volkomen negatieve levensverhouding de dag vult met slapen. De eerste poging om tot iets anders te komen wordt hen echter noodlottig. Ruyslinck werd voor dit debuut bekroond met de romanprijs van Hilvarenbeek en de romanprijs van de provincie Antwerpen. Voorts werd het vertaald in het Engels, Duits, Spaans, Roemeens en Pools. Vanwege o.a. de geringe omvang geliefde eindexamenliteratuur.

Identifiers

SKUSKU-4373