De Nikkers
Van Aken, Piet

Van Aken, Piet. De Nikkers. Antwerpen: s. m. Ontwikkeling, 1959. Printed by Excelsior, Antwerpen. 170 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Dust Jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet Belgisch Congo extra geld opleveren voor het moederland Belgie. Dit leidt tot politieke onrust in een mijngebied en tot een oproer, dat met veel bloedvergieten wordt neergeslagen. Deze roman vervlecht de erbarmelijke leefomstandigheden van de Congolezen, de strafkampen, hun vernederingen door de neerbuigende, Belgische ambtenaren, die slechts over ‘nikkers’ en ‘nikkergrieten’ kunnen spreken, met de kleinzielige intriges die tussen de koloniale meesters onderling spelen. De auteur (1920-1984), een bekend socialist in zijn tijd, schrijft in een rauwe, soms cynische stijl, emotieloos, maar buitengewoon indringend. Deze roman is een meesterwerk uit de koloniale tijd (1959). Hij geeft een alles onthullend, schrijnend beeld van een onbekend stuk koloniale geschiedenis.

12,50

In stock

General

Full TitleDe Nikkers
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Aken, Piet

Imprint

Publishers. m. Ontwikkeling
Publishing PlaceAntwerpen
PrinterExcelsior
Printing PlaceAntwerpen
Release Year1959

Description

H x L x W13.5 x 0 x 22 cm
Pages170
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust Jacket missing

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryTijdens de Tweede Wereldoorlog moet Belgisch Congo extra geld opleveren voor het moederland Belgie. Dit leidt tot politieke onrust in een mijngebied en tot een oproer, dat met veel bloedvergieten wordt neergeslagen. Deze roman vervlecht de erbarmelijke leefomstandigheden van de Congolezen, de strafkampen, hun vernederingen door de neerbuigende, Belgische ambtenaren, die slechts over 'nikkers' en 'nikkergrieten' kunnen spreken, met de kleinzielige intriges die tussen de koloniale meesters onderling spelen. De auteur (1920-1984), een bekend socialist in zijn tijd, schrijft in een rauwe, soms cynische stijl, emotieloos, maar buitengewoon indringend. Deze roman is een meesterwerk uit de koloniale tijd (1959). Hij geeft een alles onthullend, schrijnend beeld van een onbekend stuk koloniale geschiedenis

Identifiers

SKUSKU-7942