De nieuwe wereld
McCourt, Frank

McCourt, Frank. [Translated by Jonkheer, Christien – Stegeman, Ardy]. De nieuwe wereld. Amsterdam: Bert Bakker, 1999. 396 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 15,2 cm. x 23,1 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In De nieuwe wereld beschrijft Frank McCourt de tweede helft van zijn leven, wanneer hij terugkeert naar de Verenigde Staten en zijn weg zoekt in de keiharde Amerikaanse maatschappij. Frank McCourt woont en werkt in New York. In 1997 won hij de Pulitzer Prize voor De as van mijn moeder.

RECENSIE:
Dit autobiografische relaas van de Iers-Amerikaanse schrijver vormt het zelfstandig leesbare vervolg op het succesvolle ‘De as van mijn moeder’ *. Na een armoedige jeugd in het Ierse Limerick in de jaren dertig en veertig, die in ‘De as van mijn moeder’ werd beschreven, keert de oudste zoon uit een Iers katholiek gezin in 1949 terug naar zijn geboorteland, de Verenigde Staten, dat zijn ouders, die Ierse immigranten waren, weer verlieten toen hij nog een klein kind was. Terwijl hij worstelt met zijn Ierse afkomst en zijn katholieke achtergrond, probeert hij in New York zijn draai in de Amerikaanse samenleving te vinden, waarbij hij onderaan de maatschappelijke ladder moet beginnen. Na ‘De as van mijn moeder’ is de verrassing er een klein beetje af, te meer omdat de spontaniteit die daaruit sprak in dit vervolg hier en daar ontbreekt. Dat neemt evenwel niet weg dat er van ‘De nieuwe wereld’ een onweerstaanbare charme uitgaat, omdat McCourt vol humor en originaliteit de mythe rond de Amerikaanse droom die talloze immigranten najaagden doorprikt, zonder het vertrouwen in die droom volledig te verliezen. Over dezelfde periode schreef zijn broer Malachy overigens de roman ‘A monk swimming’.

7,50

In stock

General

Full TitleDe nieuwe wereld
Original Title'Tis
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsMcCourt, Frank
TranslatorsJonkheer, Christien - Stegeman, Ardy

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1999

Description

H x L x W15.2 x 0 x 23.1 cm
Pages396
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryIn De nieuwe wereld beschrijft Frank McCourt de tweede helft van zijn leven, wanneer hij terugkeert naar de Verenigde Staten en zijn weg zoekt in de keiharde Amerikaanse maatschappij. Frank McCourt woont en werkt in New York. In 1997 won hij de Pulitzer Prize voor De as van mijn moeder. RECENSIE: Dit autobiografische relaas van de Iers-Amerikaanse schrijver vormt het zelfstandig leesbare vervolg op het succesvolle 'De as van mijn moeder' *. Na een armoedige jeugd in het Ierse Limerick in de jaren dertig en veertig, die in 'De as van mijn moeder' werd beschreven, keert de oudste zoon uit een Iers katholiek gezin in 1949 terug naar zijn geboorteland, de Verenigde Staten, dat zijn ouders, die Ierse immigranten waren, weer verlieten toen hij nog een klein kind was. Terwijl hij worstelt met zijn Ierse afkomst en zijn katholieke achtergrond, probeert hij in New York zijn draai in de Amerikaanse samenleving te vinden, waarbij hij onderaan de maatschappelijke ladder moet beginnen. Na 'De as van mijn moeder' is de verrassing er een klein beetje af, te meer omdat de spontaniteit die daaruit sprak in dit vervolg hier en daar ontbreekt. Dat neemt evenwel niet weg dat er van 'De nieuwe wereld' een onweerstaanbare charme uitgaat, omdat McCourt vol humor en originaliteit de mythe rond de Amerikaanse droom die talloze immigranten najaagden doorprikt, zonder het vertrouwen in die droom volledig te verliezen. Over dezelfde periode schreef zijn broer Malachy overigens de roman 'A monk swimming'

Identifiers

SKUSKU-2773
ISBN 109035120795
ISBN 139789035120792