De neger
van Toorn, Willem

van Toorn, Willem. De neger. Amsterdam: Em. Querido, 1966. 171 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Reuzensalamander. First Edition. Reuzensalamander 48. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Good Plus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In “De neger” ontmoet een ontevreden kantoorman, De Bel, de chemicus Grimm, die hem uitnodigt, deel te nemen aan de winstgevende handel in een door Grimm uitgevonden, naar Zuid-Afrika te verkopen kosmetisch preparaat. Zonder de zekerheid van de kantoorbaan op te geven laat De Bel zich in het avontuur betrekken. Vol bewondering voor de autoritaire Grimm maar ook afgeschrikt door zijn cynisme en de gewetenloosheid van de ook bij het spel betrokken handelaar Rozeman blijft De Bel een aarzelende toeschouwer, tot het plan mislukt door de sluwheid van Rozeman en de bemoeienissen van Grimms oude moeder met de als proefpersoon gebruikte neger.
Behalve “De Neger” zijn in deze bundel opgenomen de verhalen “De slotenmaker”, “Een opstand” en “Amateurtoneel”.

7,00

In stock

General

Full TitleDe neger
SeriesReuzensalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Toorn, Willem

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1966

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages171
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood Plus

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsReuzensalamander 48

Info

SummaryIn "De neger" ontmoet een ontevreden kantoorman, De Bel, de chemicus Grimm, die hem uitnodigt, deel te nemen aan de winstgevende handel in een door Grimm uitgevonden, naar Zuid-Afrika te verkopen kosmetisch preparaat. Zonder de zekerheid van de kantoorbaan op te geven laat De Bel zich in het avontuur betrekken. Vol bewondering voor de autoritaire Grimm maar ook afgeschrikt door zijn cynisme en de gewetenloosheid van de ook bij het spel betrokken handelaar Rozeman blijft De Bel een aarzelende toeschouwer, tot het plan mislukt door de sluwheid van Rozeman en de bemoeienissen van Grimms oude moeder met de als proefpersoon gebruikte neger. Behalve "De Neger" zijn in deze bundel opgenomen de verhalen "De slotenmaker", "Een opstand" en "Amateurtoneel"

Identifiers

SKUSKU-2136