De Nederlanden
van Schendel, Arthur

van Schendel, Arthur. De Nederlanden. Een gedicht. Amsterdam: J. M. Meulenhoff, MCMXLV [1945]. Printed by G. J. Thieme, Nijmegen. 58 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,3 cm. x 20,2 cm.
Condition: Fine. Dust jacket damaged. Hardcover with Dust Jacket. Provenance: With nice bookplate from R. Batten.

SUMMARY:
De Nederlanden werd geschreven in het oorlogsjaar 1944 en door omstandigheden pas in 1946 gepubliceerd; de uitgave zelf dateert het op 1945. Het manuscript is in bezit van de familie Van Schendel; de autograaf en een typoscript bevinden zich in het Literatuurmuseum. Het is het enige gedicht dat Van Schendel heeft geschreven. Het werd al aangekondigd in juli 1945, en bij terugkomst van de dichter naar Nederland vanuit Italië in datzelfde jaar.
Het gedicht werd uitgegeven door J.M. Meulenhoff te Amsterdam, begin 1946, in het jaar van het overlijden van de auteur. De uitgave werd in het najaar van 1945 gezet uit de letter Bembo en vormgegeven door Huib van Krimpen. Behalve deze druk verscheen het alleen nog in het Verzameld werk.
Van deze uitgave werden 25 luxe, met numerator genummerde exemplaren gedrukt op Hollandsch papier. Deze werden gebonden in halfperkament en voorzien van bruinrode platten; auteursnaam en titel werden in goud op de rug gestempeld en op het voorplat staat een verguld monogram met de in elkaar geweven letters AvS..

5,00

In stock

General

Full TitleDe Nederlanden
Sub-titleEen gedicht
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Schendel, Arthur

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterG. J. Thieme
Printing PlaceNijmegen

Description

H x L x W13.3 x 0 x 20.2 cm
Pages58
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFineDust jacket damaged

Editorial

EditionFirst Edition

Info

ProvenanceWith nice bookplate from R. Batten
SummaryDe Nederlanden werd geschreven in het oorlogsjaar 1944 en door omstandigheden pas in 1946 gepubliceerd; de uitgave zelf dateert het op 1945. Het manuscript is in bezit van de familie Van Schendel; de autograaf en een typoscript bevinden zich in het Literatuurmuseum. Het is het enige gedicht dat Van Schendel heeft geschreven. Het werd al aangekondigd in juli 1945, en bij terugkomst van de dichter naar Nederland vanuit Italië in datzelfde jaar. Het gedicht werd uitgegeven door J.M. Meulenhoff te Amsterdam, begin 1946, in het jaar van het overlijden van de auteur. De uitgave werd in het najaar van 1945 gezet uit de letter Bembo en vormgegeven door Huib van Krimpen. Behalve deze druk verscheen het alleen nog in het Verzameld werk. Van deze uitgave werden 25 luxe, met numerator genummerde exemplaren gedrukt op Hollandsch papier. Deze werden gebonden in halfperkament en voorzien van bruinrode platten; auteursnaam en titel werden in goud op de rug gestempeld en op het voorplat staat een verguld monogram met de in elkaar geweven letters AvS.

Identifiers

SKUSKU-0226