De nederlaag
Kossmann, Alfred

Kossmann, Alfred. De nederlaag. Amsterdam: Em. Querido, 1964. 242 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Reuzensalamander. Second Edition. Reuzensalamander 27. 12,5 x 20 .
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het verhaal speelt zich af in 1943-1945 in Straatsburg en Heidelberg. Enkele Nederlanders worden daar gedwongen te werken. Het intellect van de student Johannes lijdt de nederlaag tegen een groeiende onverschilligheid. Hoewel hij de centrale figuur is, is het duidelijk de bedoeling van de schrijver een groep mensen te tekenen, wier belevenissen gedeeltelijk worden verbonden door de wisselvalligheden van het lot tegen de achtergrond van chaos en verval. Goede psychologische tekening, uitstekende stijl. Literair waardevol.

7,50

In stock

General

Full TitleDe nederlaag
SeriesReuzensalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKossmann, Alfred

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1964

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages242
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition
CommentsReuzensalamander 27

Info

SummaryHet verhaal speelt zich af in 1943-1945 in Straatsburg en Heidelberg. Enkele Nederlanders worden daar gedwongen te werken. Het intellect van de student Johannes lijdt de nederlaag tegen een groeiende onverschilligheid. Hoewel hij de centrale figuur is, is het duidelijk de bedoeling van de schrijver een groep mensen te tekenen, wier belevenissen gedeeltelijk worden verbonden door de wisselvalligheden van het lot tegen de achtergrond van chaos en verval. Goede psychologische tekening, uitstekende stijl. Literair waardevol

Identifiers

SKUSKU-3098