De nadagen
Aerts, Jef

Aerts, Jef. De nadagen. Amsterdam: De Bezige Bij, 2003. 171 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine Plus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De nadagen vertelt het verhaal van Alas, een late twintiger die genoeg heeft van het stadsleven. Hij leent geld om een stuk land en een kudde schapen te kopen en slijt met zijn hond Gino als enige gezelschap zijn dagen, waarbij hij terugkijkt op de stormachtige relatie met zijn ex-geliefde Laos. De rust in Alas’ leven wordt echter al snel verstoord: niet alleen breekt er een gruwelijke ziekte uit onder de schaapskudde, plotseling verschijnt ook Laos weer ten tonele. En dan is er nog het kleine meisje Clothilde, dat hem achtervolgt en allerlei praatjes rondstrooit over een misdaad die hij zou hebben begaan. Langzaam beseft Alas dat hij ook door weg te gaan het verleden niet kan ontlopen. Maar eerst moet hij de crisis doorstaan die onvermijdelijk zal volgen.

Recensie(s)

Vanwege een dramatisch geeindigde liefdesrelatie heeft de hoofdpersoon in deze derde roman van Jef Aerts (1972) de vertrouwde stad verlaten. Hij heeft een stuk land gekocht en een kudde schapen. In isolement, met zijn hond -dat wel- en in barre omstandigheden slijt hij zijn dagen, terugblikkend op zijn liefde. Arcadische genoegens blijven intussen uit. Een ziekte breekt uit onder de schapen; een meisje beticht de herder van een misdaad; zijn omgeving doet zich gelden en komt hem te na en bovendien manifesteert zijn vroegere geliefde zich. Nooit gaat iets voorbij. Idyllisch zal deze (omgekeerde) pastorale niet worden. Het is een eenvoudige vertelling die Aerts hier geeft. Direct -in de tegenwoordige tijd, in de ik-vorm- en zonder opsmuk is deze roman verteld. Een eenduidig verhaal dat weinig te raden over laat..

9,50

In stock

General

Full TitleDe nadagen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsAerts, Jef

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2003

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages171
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe nadagen vertelt het verhaal van Alas, een late twintiger die genoeg heeft van het stadsleven. Hij leent geld om een stuk land en een kudde schapen te kopen en slijt met zijn hond Gino als enige gezelschap zijn dagen, waarbij hij terugkijkt op de stormachtige relatie met zijn ex-geliefde Laos. De rust in Alas' leven wordt echter al snel verstoord: niet alleen breekt er een gruwelijke ziekte uit onder de schaapskudde, plotseling verschijnt ook Laos weer ten tonele. En dan is er nog het kleine meisje Clothilde, dat hem achtervolgt en allerlei praatjes rondstrooit over een misdaad die hij zou hebben begaan. Langzaam beseft Alas dat hij ook door weg te gaan het verleden niet kan ontlopen. Maar eerst moet hij de crisis doorstaan die onvermijdelijk zal volgen. Recensie(s) Vanwege een dramatisch geeindigde liefdesrelatie heeft de hoofdpersoon in deze derde roman van Jef Aerts (1972) de vertrouwde stad verlaten. Hij heeft een stuk land gekocht en een kudde schapen. In isolement, met zijn hond -dat wel- en in barre omstandigheden slijt hij zijn dagen, terugblikkend op zijn liefde. Arcadische genoegens blijven intussen uit. Een ziekte breekt uit onder de schapen; een meisje beticht de herder van een misdaad; zijn omgeving doet zich gelden en komt hem te na en bovendien manifesteert zijn vroegere geliefde zich. Nooit gaat iets voorbij. Idyllisch zal deze (omgekeerde) pastorale niet worden. Het is een eenvoudige vertelling die Aerts hier geeft. Direct -in de tegenwoordige tijd, in de ik-vorm- en zonder opsmuk is deze roman verteld. Een eenduidig verhaal dat weinig te raden over laat.

Identifiers

SKUSKU-2145
ISBN 109023411862
ISBN 139789023411864