De naam van de vader
Noordervliet, Nelleke

Noordervliet, Nelleke. De naam van de vader. Amsterdam: Meulenhoff, 1994. 347 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Fifth Edition. 21 cm. x 13 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Augusta de Wit besluit op vierenveertigjarige leeftijd op zoek te gaan naar de naam en de verblijfplaats van haar vader, een Duitse soldaat over wie zij bitter weinig weet.
In ‘De naam van de vader’ stelt Nelleke Noordervliet vragen naar schuld en verantwoordelijkheid voor de geschiedenis. Gaandeweg ontwikkelt deze aangrijpende roman zich tot een universele menselijke tragedie

RECENSIE:
Nelleke Noordervliets derde roman ‘Het oog van de naald’ werd genomineerd voor de AKO-prijs. Haar vierde roman ‘De naam van de vader’ kreeg de Multatuliprijs. De cerebrale stijl van dit boek wedijvert met die van Mulisch, de opzet met Hermans, de vele verwijzingen naar de klassieke oudheid hadden van Claus kunnen zijn. Het geheel is van Noordervliet. Een 44-jarige advocate, Augusta de Wit, gaat op zoek naar haar verleden. Dat blijkt moeilijk. Haar voornaam heeft ze van haar vader, een Duitse soldaat; de achternaam niet van haar stiefvader, maar van haar moeder. In haar studietijd (1968!) trouwt ze met een revolutionaire student met een joodse achtergrond. In het jaar dat de Berlijnse muur valt, komt ook voor haar de Wende. Soms is het boek iets te geconstrueerd (Augusta is in 1968 in Parijs èn in Praag; in 1989 in Weimar). Het thema dat ze aansnijdt is echter van alle tijden: schuld en boete..

7,50

In stock

General

Full TitleDe naam van de vader
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsNoordervliet, Nelleke

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1994

Description

H x L x W21 x 0 x 13 cm
Pages347
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

SummaryAugusta de Wit besluit op vierenveertigjarige leeftijd op zoek te gaan naar de naam en de verblijfplaats van haar vader, een Duitse soldaat over wie zij bitter weinig weet. In 'De naam van de vader' stelt Nelleke Noordervliet vragen naar schuld en verantwoordelijkheid voor de geschiedenis. Gaandeweg ontwikkelt deze aangrijpende roman zich tot een universele menselijke tragedie RECENSIE: Nelleke Noordervliets derde roman 'Het oog van de naald' werd genomineerd voor de AKO-prijs. Haar vierde roman 'De naam van de vader' kreeg de Multatuliprijs. De cerebrale stijl van dit boek wedijvert met die van Mulisch, de opzet met Hermans, de vele verwijzingen naar de klassieke oudheid hadden van Claus kunnen zijn. Het geheel is van Noordervliet. Een 44-jarige advocate, Augusta de Wit, gaat op zoek naar haar verleden. Dat blijkt moeilijk. Haar voornaam heeft ze van haar vader, een Duitse soldaat; de achternaam niet van haar stiefvader, maar van haar moeder. In haar studietijd (1968!) trouwt ze met een revolutionaire student met een joodse achtergrond. In het jaar dat de Berlijnse muur valt, komt ook voor haar de Wende. Soms is het boek iets te geconstrueerd (Augusta is in 1968 in Parijs èn in Praag; in 1989 in Weimar). Het thema dat ze aansnijdt is echter van alle tijden: schuld en boete.

Identifiers

SKUSKU-3070
ISBN 109029049421