De minnares
Fowles, John

Fowles, John. [Translated by van der Velde, Frédérique – van Altena, Ernst]. De minnares. (Original Title: The French Lieutenant’s Woman). Bussum: Van Holkema & Warendorf, 1970. 406 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De hoofdpersoon van deze roman uit het Victoriaanse tijdperk, is een jongeman, die na de ontmoeting met een door een Franse zee-officier bedrogen jonge vrouw, zijn verloving verbreekt en een verhouding begint met ‘Sara’. Na veel verwikkelingen en soms dramatische gebeurtenissen wijst zij hem tenslotte als echtgenoot af. Deze breedvoerig vertelde zedenroman vraagt een aandachtige lezer, maar men zal geboeid worden, door de moderne interpretatie van een generatie en levensstijl, waarin de vrouw nog volkomen afhankelijk was van de man als hoofdfiguur in gezin en maatschappij. De verschillende figuren zijn knap getypeerd. Werd ook verfilmd.

7,50

In stock

General

Full TitleDe minnares
Original TitleThe French Lieutenant's Woman
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsFowles, John
Translatorsvan der Velde, Frédérique - van Altena, Ernst

Imprint

PublisherVan Holkema & Warendorf
Publishing PlaceBussum
Release Year1970

Description

H x L x W14.5 x 0 x 21 cm
Pages406
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe hoofdpersoon van deze roman uit het Victoriaanse tijdperk, is een jongeman, die na de ontmoeting met een door een Franse zee-officier bedrogen jonge vrouw, zijn verloving verbreekt en een verhouding begint met 'Sara'. Na veel verwikkelingen en soms dramatische gebeurtenissen wijst zij hem tenslotte als echtgenoot af. Deze breedvoerig vertelde zedenroman vraagt een aandachtige lezer, maar men zal geboeid worden, door de moderne interpretatie van een generatie en levensstijl, waarin de vrouw nog volkomen afhankelijk was van de man als hoofdfiguur in gezin en maatschappij. De verschillende figuren zijn knap getypeerd. Werd ook verfilmd

Identifiers

SKUSKU-2720