De man die glimlachte
Mankell, Henning

Mankell, Henning. [Translated by Middelbeek-Oortgiesen, Janny]. De man die glimlachte. Misdaadroman. Breda: De Geus, 1994. 409 pages. Volumes: 1 volume. Series: Inspecteur Wallander-reeks. Fifth Edition. 13,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Op weg naar huis weet de 69-jarige advocaat Gustaf Torstensson maar net op tijd te remmen voor een man die midden op de weg vastgebonden op een stoel zit. Als hij uit zijn auto stapt, krijgt hij een dodelijke slag op zijn achterhoofd.
Op datzelfde moment loopt inspecteur Kurt Wallander te mijmeren op een Deens strand. Hij is moe, depressief en wil ontslag nemen. Maar de moord op Torstensson en diens zoon en collega-advocaat Sten, een jeugdvriend van Wallander, brengt hem op andere gedachten.

RECENSIE:
Na de dramatische gebeurtenissen in ‘De witte leeuwin’* geraakt hoofdinspecteur Kurt Wallander van de recherche in het Zweedse Ystad in een diepe depressie. Op het eenzame strand van het Deense Skagen poogt hij weer greep te krijgen op zijn persoonlijke leven en beroep. Een geheimzinnig bezoek confronteert hem na terugkeer met de raadselachtige moord op vader en zoon Torstensson, beiden advocaat. In dit vierde deel van de Wallander-reeks laat de succesvolle Zweedse schrijver (1948-2015) de lezer op overtuigende wijze kennis maken met de meedogenloze wereld van internationale verwevenheid van zakenleven, fraude en moord. Heeft de eeuwig glimlachende heerser over een wereldwijd zakenimperium en het goed bewaakte kasteel Farnholm Alfred Harderberg iets te maken met de dood van de advocaten en de explosie van Wallanders auto? Zit hij achter de illegale handel met organen? Achter afmattend opsporingswerk en een adembenemende ontknoping komen indringend ethische en morele overwegingen ten aanzien van een toenemend gebrutaliseerde maatschappij naar boven drijven..

6,00

In stock

General

Full TitleDe man die glimlachte
Sub-titleMisdaadroman
SeriesInspecteur Wallander-reeks
LanguageDutch
Original LanguageSwedish

Creators

AuthorsMankell, Henning
TranslatorsMiddelbeek-Oortgiesen, Janny

Imprint

PublisherDe Geus
Publishing PlaceBreda
Release Year1994

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21.5 cm
Pages409
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

SummaryOp weg naar huis weet de 69-jarige advocaat Gustaf Torstensson maar net op tijd te remmen voor een man die midden op de weg vastgebonden op een stoel zit. Als hij uit zijn auto stapt, krijgt hij een dodelijke slag op zijn achterhoofd. Op datzelfde moment loopt inspecteur Kurt Wallander te mijmeren op een Deens strand. Hij is moe, depressief en wil ontslag nemen. Maar de moord op Torstensson en diens zoon en collega-advocaat Sten, een jeugdvriend van Wallander, brengt hem op andere gedachten. RECENSIE: Na de dramatische gebeurtenissen in ‘De witte leeuwin’* geraakt hoofdinspecteur Kurt Wallander van de recherche in het Zweedse Ystad in een diepe depressie. Op het eenzame strand van het Deense Skagen poogt hij weer greep te krijgen op zijn persoonlijke leven en beroep. Een geheimzinnig bezoek confronteert hem na terugkeer met de raadselachtige moord op vader en zoon Torstensson, beiden advocaat. In dit vierde deel van de Wallander-reeks laat de succesvolle Zweedse schrijver (1948-2015) de lezer op overtuigende wijze kennis maken met de meedogenloze wereld van internationale verwevenheid van zakenleven, fraude en moord. Heeft de eeuwig glimlachende heerser over een wereldwijd zakenimperium en het goed bewaakte kasteel Farnholm Alfred Harderberg iets te maken met de dood van de advocaten en de explosie van Wallanders auto? Zit hij achter de illegale handel met organen? Achter afmattend opsporingswerk en een adembenemende ontknoping komen indringend ethische en morele overwegingen ten aanzien van een toenemend gebrutaliseerde maatschappij naar boven drijven.

Identifiers

SKUSKU-2824
ISBN 10904450200X
ISBN 139789044502008