De magische cirkel
van Ruysbeek, Erik

van Ruysbeek, Erik. De magische cirkel. Antwerpen: Soethoudt & Co, 1986. 296 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Deze autobiografische roman beschrijft een mannenleven onder het aspect van de liefde, en wel naar haar lichamelijke en geestelijke kant. In zijn jongensjaren ziet Georg zijn eigen wezen bepaald door zuiverheid en waarheid, verbeeld in een magische cirkel, maar in zijn studententijd moet dit jeugdig idealisme het afleggen tegen de lust der zinnen. De 30 ruim gepasseerd vindt hij zijn ideaal terug bij Eva, met wie hij voor het leven trouwt. Schr. (1915) suggereert bij Georg gerijpt zelfinzicht, waarbij deze de liefde ervaart als menselijke uiting van een kosmisch gegeven. De lezer zal echter Georgs gegroeid begrip voor de geestelijke aspecten van de liefde eerder in verband brengen met het ouder worden.

12,50

In stock

General

Full TitleDe magische cirkel
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Ruysbeek, Erik

Imprint

PublisherSoethoudt & Co
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1986

Description

H x L x W13 x 0 x 20 cm
Pages296
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDeze autobiografische roman beschrijft een mannenleven onder het aspect van de liefde, en wel naar haar lichamelijke en geestelijke kant. In zijn jongensjaren ziet Georg zijn eigen wezen bepaald door zuiverheid en waarheid, verbeeld in een magische cirkel, maar in zijn studententijd moet dit jeugdig idealisme het afleggen tegen de lust der zinnen. De 30 ruim gepasseerd vindt hij zijn ideaal terug bij Eva, met wie hij voor het leven trouwt. Schr. (1915) suggereert bij Georg gerijpt zelfinzicht, waarbij deze de liefde ervaart als menselijke uiting van een kosmisch gegeven. De lezer zal echter Georgs gegroeid begrip voor de geestelijke aspecten van de liefde eerder in verband brengen met het ouder worden

Identifiers

SKUSKU-7963
ISBN 109063721390
ISBN 139789063721398