De Leertijd
Murdoch, Iris

Murdoch, Iris. [Translated by ten Holt, Heleen]. De Leertijd. Amsterdam: Contact, 1999. 474 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. 15 cm. x 23 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Stuart Cuno wil zijn leven beteren. Hij besluit zijn veelbelovende academische carrière op te geven, zich aan sociaal werk te wijden en een celibatair leven te gaan leiden. Zijn ontstelde familieleden en vrienden twijfelen aan zijn verstand. Edward Baltram, stuarts stiefbroer, heeft de dood van zijn beste vriend veroorzaakt en is daardoor in een depressie terechtgekomen. Hij besluit zijn vader op te zoeken die hij sinds zijn kindertijd niet meer heeft gezien. Deze woont met vrouw en twee dochters in afzondering in een onherbergzame streek aan de kust. De uiteindelijke ontmoeting loopt anders dan hij had verwacht, en wanneer Stuart opdaagt om Edward te ‘redden’ lijkt het gedaan met de ogenschijnlijke rust in het huis aan de kust.

RECENSIE:
Wanneer een man dreigt ten onder te gaan aan schuldgevoelens over de dood van zijn vriend, tracht zijn fanatieke stiefbroer hem tot andere gedachten te brengen, hetgeen dramatische gevolgen heeft. De schrijfster heeft zich, ook in deze roman, niet onbetuigd gelaten de Murdochiaanse methode van het blootleggen van de zieleroerselen van haar in extreme situaties verkerende personages aan te wenden. Door de grote bezetting aan personen worden we geconfronteerd met religieuze fanatici, heterogeen en homosexueel geaarden, mensen die door schuldgevoelens worden verteerd en geestelijk gestoorden. Het goede en het kwade dat in Murdochs boeken aan een gedegen analyse wordt onderworpen, wordt in haar karakters uitgediept tot afgeronde portretten waarvan de facetten onder- en bovengronds zichtbaar zijn. Een goed geschreven, vlot vertelde roman die extra aandacht vergt vanwege de door Murdoch vaak toegepaste ‘plot within plot’ formule.

6,50

In stock

General

Full TitleDe Leertijd
Original TitleThe Good Apprentice
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsMurdoch, Iris
Translatorsten Holt, Heleen

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1999

Description

H x L x W15 x 0 x 23 cm
Pages474
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryStuart Cuno wil zijn leven beteren. Hij besluit zijn veelbelovende academische carrière op te geven, zich aan sociaal werk te wijden en een celibatair leven te gaan leiden. Zijn ontstelde familieleden en vrienden twijfelen aan zijn verstand. Edward Baltram, stuarts stiefbroer, heeft de dood van zijn beste vriend veroorzaakt en is daardoor in een depressie terechtgekomen. Hij besluit zijn vader op te zoeken die hij sinds zijn kindertijd niet meer heeft gezien. Deze woont met vrouw en twee dochters in afzondering in een onherbergzame streek aan de kust. De uiteindelijke ontmoeting loopt anders dan hij had verwacht, en wanneer Stuart opdaagt om Edward te 'redden' lijkt het gedaan met de ogenschijnlijke rust in het huis aan de kust. RECENSIE: Wanneer een man dreigt ten onder te gaan aan schuldgevoelens over de dood van zijn vriend, tracht zijn fanatieke stiefbroer hem tot andere gedachten te brengen, hetgeen dramatische gevolgen heeft. De schrijfster heeft zich, ook in deze roman, niet onbetuigd gelaten de Murdochiaanse methode van het blootleggen van de zieleroerselen van haar in extreme situaties verkerende personages aan te wenden. Door de grote bezetting aan personen worden we geconfronteerd met religieuze fanatici, heterogeen en homosexueel geaarden, mensen die door schuldgevoelens worden verteerd en geestelijk gestoorden. Het goede en het kwade dat in Murdochs boeken aan een gedegen analyse wordt onderworpen, wordt in haar karakters uitgediept tot afgeronde portretten waarvan de facetten onder- en bovengronds zichtbaar zijn. Een goed geschreven, vlot vertelde roman die extra aandacht vergt vanwege de door Murdoch vaak toegepaste 'plot within plot' formule

Identifiers

SKUSKU-2789
ISBN 109025495648
ISBN 139789025495640