De krekels
Brouwers, Jaak

Brouwers, Jaak. De krekels. Gedichten. Brussel / Amsterdam: Manteau, MCMLXXVIII [1978]. 44 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. Including a letter of the publisher with a review of the book and author.. 13,7 cm. x 23,5 cm.
Condition: Fine Plus. Softcover with Dust Jacket. Sewn Softcover. Signatures: With a decication by the author: Voor Frans Borremans, de grote bezieler van het na-oorlogse culturele leven te Mechelen via “De [?]” waaraan ik zovele dierbare herinneringen heb. Van zijn Jaak Brouwers, die ook vele jaren later “Septentrion” boven de doopvont hield! 17/3/1979.

SUMMARY:
De titel van deze bundel die uit drie cycli bestaat is ontleend aan het laatste gedeelte, 17 gedichten die op Sardinie zijn ontstaan. Brouwers heeft een indringende stem soms. Zijn apart woordgebruik boeit vaak: een holle kies in het gebit der bergen… noemt hij een dal b.v. Het eerste gedeelte van dit werk kon echter niet zo boeien, ondanks het toch wel interessante gedeelte van “een mislukte ontmoeting met M. Nijhoff”. Zijn sterkste verzen staan achterin en hebben de natuur en de vergankelijkheid als thema. Zijn ritmische verzen zijn goed van opbouw, al lijkt er wel eens te zijn gesleuteld omwille van het rijm. Een bundel voor geschoolde poezielezers.

19,50

In stock

General

Full TitleDe krekels
Sub-titleGedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBrouwers, Jaak

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceBrussel / Amsterdam

Description

H x L x W13.7 x 0 x 23.5 cm
Pages44
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover with Dust Jacket
BindingSewn Softcover
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsIncluding a letter of the publisher with a review of the book and author.

Info

SignaturesWith a decication by the author: Voor Frans Borremans, de grote bezieler van het na-oorlogse culturele leven te Mechelen via "De [?]" waaraan ik zovele dierbare herinneringen heb. Van zijn Jaak Brouwers, die ook vele jaren later "Septentrion" boven de doopvont hield! 17/3/1979
SummaryDe titel van deze bundel die uit drie cycli bestaat is ontleend aan het laatste gedeelte, 17 gedichten die op Sardinie zijn ontstaan. Brouwers heeft een indringende stem soms. Zijn apart woordgebruik boeit vaak: een holle kies in het gebit der bergen... noemt hij een dal b.v. Het eerste gedeelte van dit werk kon echter niet zo boeien, ondanks het toch wel interessante gedeelte van "een mislukte ontmoeting met M. Nijhoff". Zijn sterkste verzen staan achterin en hebben de natuur en de vergankelijkheid als thema. Zijn ritmische verzen zijn goed van opbouw, al lijkt er wel eens te zijn gesleuteld omwille van het rijm. Een bundel voor geschoolde poezielezers

Identifiers

SKUSKU-7054
ISBN 109022306992