De krekels
Brouwers, Jaak

Brouwers, Jaak. De krekels. Gedichten. Brussel / Amsterdam: Manteau, MCMLXXVIII [1978]. 44 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 23,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De titel van deze bundel die uit drie cycli bestaat is ontleend aan het laatste gedeelte, 17 gedichten die op Sardinie zijn ontstaan. Brouwers heeft een indringende stem soms. Zijn apart woordgebruik boeit vaak: een holle kies in het gebit der bergen… noemt hij een dal b.v. Het eerste gedeelte van dit werk bevat een interessante beschrijving van “een mislukte ontmoeting met M. Nijhoff”. Zijn sterkste verzen staan achterin en hebben de natuur en de vergankelijkheid als thema. Zijn ritmische verzen zijn goed van opbouw. Een bundel voor de geschoolde poëzielezer..

9,50

In stock

General

Full TitleDe krekels
Sub-titleGedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBrouwers, Jaak

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceBrussel / Amsterdam

Description

H x L x W13.5 x 0 x 23.5 cm
Pages44
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe titel van deze bundel die uit drie cycli bestaat is ontleend aan het laatste gedeelte, 17 gedichten die op Sardinie zijn ontstaan. Brouwers heeft een indringende stem soms. Zijn apart woordgebruik boeit vaak: een holle kies in het gebit der bergen... noemt hij een dal b.v. Het eerste gedeelte van dit werk bevat een interessante beschrijving van "een mislukte ontmoeting met M. Nijhoff". Zijn sterkste verzen staan achterin en hebben de natuur en de vergankelijkheid als thema. Zijn ritmische verzen zijn goed van opbouw. Een bundel voor de geschoolde poëzielezer.

Identifiers

SKUSKU-0913
ISBN 109022306992