De korte liefde en de lange vriendschap
Lentz, Mischa

Lentz, Mischa. [Translated by Schuur-Kaspers, C.]. De korte liefde en de lange vriendschap. (Original Title: Es ist schon sieben und Grischa nicht hier …). Amsterdam / Antwerpen: Nieuwe Wieken Omegaboek / A. W. Bruna & Zn., 1979. 208 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13 cm. x 21 cm.
Condition: Fine Plus. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Een jong en onervaren meisje trekt met haar moeder, een bazige vrouw, naar de grote stad en ontmoet daar de man van haar leven. Dat denkt zij althans, want hij beschouwt haar als een van zijn avontuurtjes. Als zij in verwachting is, laat hij zich tegenstribbelend overhalen tot een tweede huwelijk, dat spoedig naar verwachting in duigen valt. Dan volgt een periode waarin het meisje volwassen wordt en ondanks onregelmatig af- en aanlopen van haar echtgenoot de scheiding aanvraagt. Het verhaal eindigt 10 jaar later met een open einde en de suggestie dat het meisje een vrouw is geworden en de situatie aanvaardt. Een oninteressant boek om te lezen, niet zozeer vanwege het stereotiepe gegeven, maar omdat de karakters niet uit de verf komen. Het boek komt het niveau van een treinromannetje niet te boven.

9,50

In stock

General

Full TitleDe korte liefde en de lange vriendschap
Original TitleEs ist schon sieben und Grischa nicht hier ...
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsLentz, Mischa
TranslatorsSchuur-Kaspers, C.

Imprint

PublisherNieuwe Wieken Omegaboek / A. W. Bruna & Zn.
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1979

Description

H x L x W13 x 0 x 21 cm
Pages208
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen jong en onervaren meisje trekt met haar moeder, een bazige vrouw, naar de grote stad en ontmoet daar de man van haar leven. Dat denkt zij althans, want hij beschouwt haar als een van zijn avontuurtjes. Als zij in verwachting is, laat hij zich tegenstribbelend overhalen tot een tweede huwelijk, dat spoedig naar verwachting in duigen valt. Dan volgt een periode waarin het meisje volwassen wordt en ondanks onregelmatig af- en aanlopen van haar echtgenoot de scheiding aanvraagt. Het verhaal eindigt 10 jaar later met een open einde en de suggestie dat het meisje een vrouw is geworden en de situatie aanvaardt. Een oninteressant boek om te lezen, niet zozeer vanwege het stereotiepe gegeven, maar omdat de karakters niet uit de verf komen. Het boek komt het niveau van een treinromannetje niet te boven

Identifiers

SKUSKU-0216
ISBN 109060571967
ISBN 139789060571965