De Koran
Abdolah, Kader

Abdolah, Kader. De Koran. Een vertaling. Breda: De Geus, 2008. Printed by Koninklijke Wöhrmann, Zutphen. 382 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 13 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine Plus. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Met deze vertaling van de Koran maakt Kader Abdolah het boek inzichtelijk voor de Nederlandse lezer. De Koran, die gebaseerd is op de Thora en de Bijbel, kent geen strikt logische opbouw. De 114 soera’s vertakken zich zoals olijfbomen dat doen. Soms voegde Abdolah voorafgaand aan een soera een inleidende tekst toe. Als brontekst nam hij de oude Arabische Koran van zijn vader. Hij raadpleegde vervolgens Perzische en Nederlandse vertalingen en vroeg zijn bejaarde oom Aga Djan in Iran regelmatig om advies. ‘De herhalingen in de Koran horen bij het karakter van het boek, dat bedoeld was voor de ongeletterde mensen. Zonder de tekst tekort te doen, heb ik herhalingen weggehaald. Een deel daarvan bleef onvermijdelijk’, aldus Kader Abdolah. .

7,50

In stock

General

Full TitleDe Koran
Sub-titleEen vertaling
LanguageDutch
Original LanguageArabic

Creators

AuthorsAbdolah, Kader

Imprint

PublisherDe Geus
Publishing PlaceBreda
PrinterKoninklijke Wöhrmann
Printing PlaceZutphen
Release Year2008

Description

H x L x W13 x 0 x 20.5 cm
Pages382
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionMint

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryMet deze vertaling van de Koran maakt Kader Abdolah het boek inzichtelijk voor de Nederlandse lezer. De Koran, die gebaseerd is op de Thora en de Bijbel, kent geen strikt logische opbouw. De 114 soera’s vertakken zich zoals olijfbomen dat doen. Soms voegde Abdolah voorafgaand aan een soera een inleidende tekst toe. Als brontekst nam hij de oude Arabische Koran van zijn vader. Hij raadpleegde vervolgens Perzische en Nederlandse vertalingen en vroeg zijn bejaarde oom Aga Djan in Iran regelmatig om advies. ‘De herhalingen in de Koran horen bij het karakter van het boek, dat bedoeld was voor de ongeletterde mensen. Zonder de tekst tekort te doen, heb ik herhalingen weggehaald. Een deel daarvan bleef onvermijdelijk’, aldus Kader Abdolah.

Identifiers

SKUSKU-0563
ISBN 139789044509137